ECHO: Utbyggingen av Anfield utsatt

Koronasituasjonen fortsetter å skape utfordringer både på og utenfor banen.

19. nov 2020 kl 13.29 Øystein Tronstad

Nylig har klubben fått vise frem nye AXA Training Centre i Kirkby, anlegget som skal ta Liverpool inn i fremtiden. Spørsmålet er hva som vil skje videre med Anfield.

De originale planene for utvidelse av Anfield Road End, skulle gjøre Anfield til den tredje største av Premier League-arenane, og stå ferdig til 2022/23-sesongen.

Ifølge Liverpool ECHO er oppstarten av arbeidet utsatt. Konstruksjonen vil nå tidligst starte desember 2021.

Utvidelsen av Main Stand ble finansiert med et gunstig lån fra FSG. For Anfield Road End så var planen at klubben skulle dekke kostnadene selv, enten med eksisterende midler eller et eksternt lån.

Skal ikke påvirke spillerkjøp

I fjor ble administrerende direktør Billy Hogan sitert på at utbyggingene ikke ville begrense de sportslige investeringene i stallen.

Hogan sa:

– Vi har alltid sagt at det vil bli en mulighet til å se på Anfield Road for ytterligere utvidelse. Vi fortsetter med å se på det og hvilke muligheter dette kan gi oss. Vi ønsker å gjøre best mulig arbeid for klubben og vil vurdere alle sider før vi tar en endelig avgjørelse.

AXA+LFC: Liverpool-stjerne Sadio Mané har funnet seg godt til rette på nye AXA Training Centre i Kirkby.

AXA+LFC: Liverpool-stjerne Sadio Mané har funnet seg godt til rette på nye AXA Training Centre i Kirkby.

Spørsmålet er om den økonomiske situasjonen, sterk preget av korona, har gitt pipen en annen lyd.

Klubben har alltid vært åpen for å selge navnerettighetene til den nye tribunen, for å finansiere deler av utbyggingen. Med AXA Training Centre vel på plass så er det lite trolig at tanken har blitt lagt vekk.

AXA er et finansselskap som operer verden over.

Selskapets britiske direktør, Claudio Genial, uttalte tidligere denne uken:

– Det er stort å være deres offisielle treningspartner og se hva klubben har oppnådd over de siste årene. Viktigst av alt så deler vi de samme verdiene og visjonene. Det er et fantastisk samarbeid og øyeblikk, jeg kunne ikke vært mer stolt. Jeg kan ikke vente med å se alt det gode som vil komme i fremtiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]