– Vi har tatt med oss det viktigste fra Melwood

Pep Lijnders forteller om flytteprosessen fra Melwood til AXA Training Centre.

18. nov 2020 kl 14.45 Mari

Det viktigste fra Melwood har blitt overført til AXA Training Centre, i følge Jürgen Klopps assistent Pepijn Lijnders.

– For meg er det folk som gjør steder, så vi tar Melwood med oss, det er i oss. Hver ny Liverpool-generasjon representerer fortiden, uansett hvor vi er. Tankene og den ekstreme viljen etter å oppnå suksess, sier «Pep» til Liverpoolfc.com.

– Ikoner, familie, historie.. alt kom sammen på Melwood. Det var et imponerende sted på grunn av historien. Der ble nye lag født, nye strategier utviklet og ungdommer forvandlet til ikoner.

Liverpool tok først i bruk Melwood som treningsanlegg på 50-tallet. Da var det i en forferdelig forfatning, med overgrodde baner og et falleferdig klubbhus. Da Bill Shankly kom til klubben i 1959 var en overhaling av treningsbanen noe av det første på skottens agenda.

70 år senere flytter Liverpool FC fra Melwood i West Derby til AXA Training Centre i Kirkby.

– Vi er klare for dette steget, vi er klare for fremtiden.

– Det gir meg stor tilfredshet at vi forlater Melwood med dette laget og med ligatittelen og med Champions League vunnet de siste to sesongene, med forbedrede spillere og med et tropp som har mer lidenskap og ambisjon enn noen annen.

– En av grunnene til at vi har vært så stabile var atmosfæren på Melwood, folkene der. Det var der vi tilbragte mest tid utenfor hjemmene våre.

– Jeg gleder meg enormt til å komme i gang på vårt nye fasilitet og fortsette å bygge videre på hva dette laget har oppnådd på et treningsfelt i verdensklasse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]