Han er kanskje Liverpools største bomkjøp i nyere tid. Nå kan han være på vei tilbake til England

Mario Balotelli er for tiden klubbløs.

18. nov 2020 kl 11.12 Arild Skjæveland

Det er lite positivt å si om Mario Balotelli sin tid i Liverpool. De helrøde la 16 millioner pund på bordet og sikret seg den italienske spissen i august 2014, etter at manager Brendan Rodgers først hadde benektet at han var interessert i spilleren.

I en sommer der det ble gjort store utskiftninger, og Liverpool hadde solgt sin største stjerne i Luis Suarez, skulle Balotelli komme inn og gi laget med skyts på topp. Det gikk heller dårlig. Han scoret fire mål på 28 kamper, før han ble lånt tilbake til AC Milan.

Han kom tilbake til Liverpool sommeren 2016, men det var helt tydelig at han ikke var en spiller Jürgen Klopp var særlig begeistret for. Han valgte å ikke ta ham med på pre-season til USA, eller bruke ham i noen av oppkjøringskampene. På «deadline day» i august ble han frigitt, og signerte for Nice.

Kan ende i Championship

Etter to og et halvt år i Nice, signerte han for Marseille. Der spilte han i en halv sesong. I fjor sommer gikk han til Brescia – klubben fra byen han kommer fra.

Da laget rykket ned, valgte de å ikke forlenge kontrakten hans, etter at han stadig ikke dukket opp på trening i sommer. Han har de siste månedene vært klubbløs, og trent med Serie D-klubben Franciacorta.

Nå kan han være på vei tilbake til England, melder Sky Sports. Som klubbløs kan han signere for hvem han vil, og Barnsley (!) skal ha kontaktet spissen. 30-åringens representanter skal ha vært i diskusjoner med Barnsleys eiere, melder Sky.

Barnsley ligger på 16. plass i Championship. Der kan Balotelli bli lagkamerat med tidligere røde som Herbie Kane og Isaac Christie-Davies.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]