– Han leverte en av de beste treningsøktene jeg har sett i mitt liv

Mario Balotelli forsøkte å imponere Jürgen Klopp selv om han måtte trene med juniorlaget sommeren 2016.

22. apr 2020 kl 20.14 Einar Kvande

Sommeren 2016 var Mario Balotelli tilbake på Melwood etter et utlånsopphold i AC Milan, og ifølge noen lagkamerater at hadde italieneren snakket om at han ville forsøke å imponere Jürgen Klopp under tyskerens første hele preseason på Merseyside. Det skriver Simon Hughes hos The Athletic.

Balotelli var imidlertid ikke i Klopps tanker. Han ville aldri få noen ny sjanse i Liverpool etter å ha scoret bare ett ligamål i sin første sesong på Merseyside.

Ifølge Hughes hadde Klopp allerede flere år i forveien gjort seg opp sin mening om Balotelli. Da han var manager i Borussia Dortmund skal tyskeren ha konkludert med Balotelli hadde talentet som skulle til, men han jobbet rett og slett ikke hardt nok.

Da Klopp tok med seg sin tropp til USA denne sommeren, ble Balotelli etterlatt på Merseyside med beskjed om å finne seg en annen klubb. Klopp ønsket imidlertid å holde italieneren i god form, slik at han ble attraktiv for andre klubber. Derfor ble Liverpools juniorlag sendt fra akademiet til Melwood for å trene sammen med Balotelli mens resten av førstelagstroppen oppholdt seg i USA. Liverpool valgte en slik løsning, for de skjønte at dersom Balotelli ble sendt til akademiet for å trene der, så ville det skape uheldige overskrifter i tabloidavisene.

Scoret med en Rabona

Men Balotelli hadde fortsatt ikke gitt opp håpet om å imponere Klopp, og ifølge en spiller, som var en av Liverpools mer erfarne juniorer på den tiden, leverte han en av de beste treningsøktene vedkommende hadde sett i sitt liv.

Da Balotelli kom alene med keeper skal han blant annet ha stoppet ballen, og avsluttet angrepet ved å score med en såkalt Rabona.

Michael Beale var U21-manager på den tiden, og han skal senere ha sagt til de unge spillerne at de hadde masse jobb foran seg om de skulle spille seg inn på førstelaget, når man så en spiller som ikke var i nærheten av laget briljere på denne måten.

Etter den nevnte treningsøkten skal den da snart 26 år gamle Balotelli ha blitt værende i garderoben sammen med juniorene en times tid, hvor han stilte opp på bilder sammen med flere av unge spillere, som Ben Woodburn og Harry Wilson.

– Alle snakket om hvor grei han var, siteres en av The Athletics kilder. 

Super-Mario klarte imidlertid aldri å imponere de som tok de viktigste avgjørelsene på Anfield, og gikk senere den sommeren gratis til Nice.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]