Nye treningsbilder av Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain ble skadet i pre-season, men returen til fotballbanen kommer stadig nærmere.

18. nov 2020 kl 12.12 Mari

Alex Oxlade-Chamberlain skadet seg i en duell under en treningsøkt da laget var på treningsleir i Østerrike i sommer. Det som ble rapportert som «en mindre smell i kneet» har holdt midtbanespilleren på sidelinjen i 14 Liverpool-kamper.

Skaden skal minne om den Jordan Henderson pådro seg på tampen av forrige sesong og som holdt han ute av spill i to måneder. Det er 89 dager siden Oxlade-Chamberlain ble skadet, så en retur burde nærme seg. Han trengte ikke å operere kneet.

Oxlade-Chamberlain oppdaterte Instagram-kontoen sin med et bilde av han selv med fotballen ved beina.  Som bildetekst la han ved en fotball og et timeglass.

Selve bildet kan se ut som det er fra i sommer, men klubben publiserte også bilder av 27-åringen i aksjon i styrkerommet tirsdag, hvor det i hvert fall er lite å utsette på spensten.

SPRETTEN: Treningsøvelsene tirsdag antyder at kneet nærmer seg friskmeldt.

SPRETTEN: Treningsøvelsene tirsdag antyder at kneet nærmer seg friskmeldt.

På en pressekonferanse i starten av november, adresserte Jürgen Klopp Liverpools omfattende skadesituasjon.

– Alle de skadede spillerne har fin fremgang. Spesielt gjelder det Oxlade. Det tar tid, men det ser veldig bra ut, sa manageren.

På det nye treningssenteret

Det er ingen tvil om at hans retur er etterlengtet. Klopp har en eviglang skadeliste som inkluderer Thiago og Fabinho fra midtbanen, og Jordan Henderson gikk av i pausen av landslagskampen mellom England og Belgia med spekulasjoner om muskelskade i låret og en skade i ryggen.

Hovedproblemet ligger dog i forsvarsrekka, hvor Virgil van Dijk og Joe Gomez vil være ute lenge. Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson har også pådratt seg skader, men er ikke forventet å være ute like lenge.

Det betyr at midtbanespillere mest sannsynlig må vikariere i forsvaret, og en friskmeldt Alex Oxlade-Chamberlain vil hjelpe Klopp med å legge et vanskelig puslespill.

Tirsdag publiserte Liverpool FC en video hvor Oxlade-Chamberlain viser frem det nye treningsanlegget i Kirkby. I videoen påpeker han at treningsrommet er plassert med utsikt til banene.

– Det er fint, spesielt hvis man er skadet, at man kan se banen og se det man jobber for å oppnå.

En uheldig Oxlade-Chamberlain vet litt om det å være skadet. Han var ute i over ti måneder etter at han skadet flere bånd i høyre kne under semifinalen mot Roma på Anfield i april 2018.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]