Hyller heltene fra forrige ukes målfest

Assistenttrener Pep Lijnders er full av lovord om både Xherdan Shaqiri, Curtis Jones, Takumi Minamino og nykommer Diogo Jota.

30. sep 2020 kl 14.12 Jens Bessesen

På pressekonferansen foran torsdagens møte med Arsenal fikk assistenttrener Pepijn Lijnders spørsmål om flere av spillerne som viste seg fram i ligacupkampen mot Lincoln forrige uke. 

Liverpool dominerte og vant kampen 7-2, og fansen fikk se litt av hva flere av backupspillerne har å by på. 

Første start siden desember

Blant dem, Xherdan Shaqiri, som scoret et vakkert frisparkmål og styrte mye av spillet fra sin midtbaneposisjon. 

– Han hadde en fantastisk kamp mot Lincoln i en ny posisjon. Det gjør det mer imponerende, sier Lijnders.

Lincoln-kampen var Shaqiris første start for Liverpool siden semifinalen i VM for klubblag i desember 2019. 

– Hvis vi forventer noe fra «Shaq» er det at han dikterer kampen og ser etter offensive løsninger. Jeg er glad for at han kunne vise seg fram, og han viste vilje med ballen, sier han. 

Skryt til trio

Takumi Minamino og Curtis Jones var banens to beste spillere med to scoringer hver. 

– For en vilje!, sier Lijnders om Minamino. 

– Han er som Firmino en som gjør laget bedre. Profesjonaliteten på og utenfor banen er fantastisk. Han gir alltid alt, og hvis du da allerede er god blir det veldig interessant. Vi er veldig fornøyd, sier Lijnders. 

Lijnders omtaler Jones som Liverpools kanskje mest offensive midtbanespiller. 

– Han er modig og har den riktige typen selvtillit. Den typen som kommer med trening, vilje til å forbedre seg og vilje til å lære. Utviklingen ha rvært god. Han er nok den mest offensive midtbanespilleren vi har. Den første til å bevege seg inn i boksen og den første til å skyte. I tillegg er han en gutt fra byen, så ambisjonen og lidenskapen er alltid der, sier han. 

Også Diogo Jota fikk skryt av assistenttreneren. Portugiseren fikk sin debut mot Lincoln, men imponerte mer mot Arsenal med scoring i sin Premier League-debut. 

– Det er vanskelig å trene opp intuisjon i boksen, og instinktet til å være på rett sted til å score. På ti minutter hadde han tre-fire gode muligheter til å score, så det er lovende, sier Lijnders. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]