1500 supportere får sitte på The Kop

Forhåpentligvis har Liverpool spilt for et folketomt Anfield for siste gang.

2. des 2020 kl 08.50Jens Bessesen

Alt ligger nå til rette for at Liverpool får slippe inn 2000 supportere til søndagens hjemmekamp mot Wolverhampton. Kampene har gått for tomme tribuner helt siden Champions League-oppgjøret mot Atletico Madrid 11. mars. 

I utgangspunktet skulle alle tilskuerne sitte på Main Stand, men ifølge James Pearce i The Athletic er det nå endret. 1500 skal få sitte på The Kop, mens 500 blir sittende på Main Stand.

1500-500 er for øvrig også fordelingen mellom ordinære billetter og billetter til sponsorer, hospitality, familie og liknende.

Må følge retningslinjer

Ifølge The Times har hver klubb satt sammen retningslinjer som supporterne må følge, der det viktigste selvsagt er at man ikke skal komme på kamp om man har symptomer på Covid-19. 

Tidligere har det blitt meldt at både synging og roping skal være forbudt, men nå skal reglene si at man må bli sittende til enhver tid, og at feiring og reaksjoner på viktige øyeblikk i kampen skal gjøres på en ansvarlig måte.

– Jeg føler meg trygg på at supporterne kan vise at de er til å stole på, sier Ken Scott fra Sports Ground Safety Authority til The Times. 

Med dagens gode vaksinenyheter fra Storbritannia er det lov å håpe at vi har sett tomme tribuner for siste gang på Anfield.

Storbritannia har nå som de første i verden godkjent Covid-19-vaksinen til Pfizer/BioNTech. Ifølge BBC kan man allerede innen noen dager begynne vaksineringen av folk i risikogrupper. 10 millioner vaksiner skal være tilgjengelig innen kort tid i Storbritannia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]