Synging og roping på stadion kan bli forbudt med nye koronaregler

Strenge regler venter de få supporterne som kan komme tilbake til stadion i desember.

24. nov 2020 kl 00.10Jens Bessesen

Mandag ble det klart at det i desember kommer til å bli åpnet for supportere igjen på engelske fotballtribuner. Basert på smittenivået i regionene, kan klubber ta inn opp mot 4000 supportere.

Nå melder Daily Mail at det ligger an til å bli strenge regler for supporterne som får slippe inn på stadion. 

Nye regler i forbindelse med Covid-19 kan medføre forbud mot synging, roping og alkoholkonsumering når stadion igjen åpner. Ifølge Daily Mail har Premier League sendt ut et brev til klubbene der reglene blir lagt frem. 

Supporterne som får tak i billett må trolig også komme med tidspunkt for forventet ankomst til stadion, og de må ha på seg munnbind gjennom hele kampen.

Det blir også lagt opp til minst mulig bruk av offentlig transport til og fra stadion. 

Anfield kan forbli tomt

Hvilke stadioner som får åpne, avhenger av smittetrykket i de forskjellige regionene i England. Smittenivå én og to får ta inn henholdsvis 4000 og 2000 tilskuere allerede fra neste uke, mens steder med nivå tre, som betyr de strengeste tiltakene, fortsatt må spille for tomme tribuner. 

Mirrorhar sett på hvordan Premier League-klubbene ligger an, og basert på tidligere smittenivå ligger Liverpool og Everton, samt Manchester-klubbene, an til fortsatt å måtte spille for tomme tribuner. 

Nye nivåer er ventet å bli presentert på torsdag. I Liverpool håper man massetestingen som er i gang har bidratt til at smitten er under mer kontroll nå enn da landet ble nedstengt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]