Fotballsupporterne kan få julepresangen de ønsker seg

Den britiske regjeringen legger planer om å slippe fotballfans inn på tribunene igjen i desember.

17. nov 2020 kl 19.49 Einar Kvande

Supportere har ikke sluppet inn på engelske fotballtribuner siden korona-viruset kom til Storbritannia i mars. Nå kan de få en skikkelig julepresang av den britiske regjeringen.

Supportere kan nemlig bli sluppet inn på tribunene igjen både i Premier League og EFL i desember dersom antall koronatilfeller avtar. Representanter for regjeringen har lagt planer for at noen supportere skal slippe inn på tribunene igjen etter at nedstengingen av Storbritannia opphører den 2. desember, melder Mirror og BBC.

Tidligere har det vært antydet at tribunene kunne bli stengt helt til april, men nå virker det som pipen har fått en annen tone.

– Det er holdt konstruktive samtaler med fotballedere om å slippe fans inn igjen. Diskusjonene vil fortsette, twitrer sportsminister Oliver Dowden.

BBC understreker at det kun vil være i noen deler av England at det vil være håp om å få tilskuere tilbake på tribunene i desember. I byer som er hardt rammet av viruset, slik som i Liverpool, må man nok regne med å måtte vente minst til januar før tilskuere kan komme inn på stadionanleggene igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]