Jobber med å fjerne forbudet mot å ta pilsen med ut på tribunen

Klubbene og supporterne vil fjerne regelen fra 1985.

30. okt 2020 kl 21.17 Arild Skjæveland

Premier League-klubbene er desperate etter å få supporterne tilbake på tribunene. Det har ikke vært fans på stadionene siden mars måned, og det ser heller ikke ut til å skje de neste månedene.

Klubbene ser på en rekke endringer for å kunne gjøre det tryggest mulig å få supportere inn igjen. Et tiltak som blir diskutert, er å la supporterne ta pilsen med inn til setet. Det er ikke første gang det er oppe til diskusjon.

I England må du sette ølen fra deg før du går inn på tribunen, og den må drikkes under tribunen i serveringsområdene. Dette kan det bli endring på, rapporterer Melissa Reddy i The Independent.

Klubbene ønsker endring

Slik regelverket er i dag, er det ikke lov å nyte alkohol så lenge du kan se banen. English Football League-klubbene ønsker endring, og det gjør også flere Premier League-klubber. Det har vært en diskusjon som har pågått i flere måneder, skriver Reddy.

Det har vært mange mislykkede forsøk på å endre loven de siste årene, men den pågående pandemien gjør at det igjen blir tema.

Loven ble innført i 1985, og var et tiltak mot hooliganisme og for å få bedret oppførselen på tribunene. Football Supporters’ Federation mener det er et utdatert lovverk, og ikke lenger utgjør en risiko. De møter motstand fra The United Kingdom Football Policing Unit, som ber regjeringen om å si nei til å fjerne forbudet.

Liverpool - West Ham spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]