Fabinho kan tenke seg å forlenge med Liverpool

Brasilianeren skal være i samtaler om en ny kontrakt.

30. okt 2020 kl 16.48 Arild Skjæveland

For en uke siden rapporterte Julien Laurens i ESPN at Liverpool og Fabinho skal i samtaler om en forlengelse av spillerens kontrakt,

Fabinho har vært en kjempesuksess på Anfield etter overgangen fra Monaco, og har etablert seg som en av Jürgen Klopps aller viktigste spillere. I et intervju med UOL i hjemlandet snakker han om en mulig kontraktforlengelse.

– Jeg har denne sesongen pluss to år igjen på kontrakten min. Jeg tenker å fullføre disse tre årene, og se får vi se om det blir forlenget eller ikke. Fokuset mitt i dag er Liverpool, og jeg er veldig lykkelig her, sier han i intervjuet som er gjengitt av Liverpool Echo

– Jeg er i en liga som er veldig fin å spille i, med veldig høy konkurranse. Når du spiller her så ønsker du ikke å dra, sier han videre.

– Liverpool har vokst mye de siste årene. Vi har et sterkt lag som har alt som skal til for å fortsette slik, og det er en gruppe som har skrevet seg inn i historien. Vi kan gjøre mer og mer, og jeg ønsker å være en del av det, sier brasilianeren som signerte en femårskontrakt da han kom i 2018.

Må spille midtstopper

Fabinho skadet seg i tirsdagens kamp mot Midtjylland. Det var heldigvis ikke alvorlig, og han vil ikke være ute lenge.

Når han er tilbake, vil han trolig måtte spille mye i midtforsvaret denne sesongen. Det er han komfortabel med.

– Det har kommet mer og mer naturlig. Jeg har allerede spilt noen kamper i denne posisjonen, og noen av bevegelsene blir mer automatisert.

– Når det kommer til posisjonering, blir jeg bedre og bedre. Kommunikasjonen og lederskapet er noe du legger merke til når van Dijk ikke er på banen. Vi har andre spillere som snakker mye, som Jordan Henderson og James Milner, men manageren snakket med forsvarsrekken og sa at vi måtte lære, forteller han.

Fabinho viste borte mot Ajax at han kunne ta en slik rolle. Han var veldig høylytt, og etter kampen svarte han på veldig imponerende engelsk i intervjusonen.

– Kanskje det ikke er min eller Joe Gomez sin måte å være på, men vi er ikke redde for å jobbe hardt. Noen ganger er det småting som en andreball, bevegelsen i presset eller reaksjonen – ting som hjelper midtbanespillerne. Det er noe jeg vet at jeg må forbedre meg på, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]