Fabinho har trukket seg fra landslagstroppen

Midtbanespilleren blir igjen på Merseyside når Roberto Firmino og Alisson setter seg på flyet.

29. okt 2020 kl 10.24 Arild Skjæveland

Sent onsdag kveld kom de gledelige rapportene om at Fabinho sin hamstringskade ikke var alvorlig. Den er likevel alvorlig nok til at midtbanespilleren kommer til å miste de neste ukene, og kampene mot West Ham, Atalanta og Manchester City.

Nå har han trukket seg fra Brasil-troppen til kampene mot Venezuela og Uruguay neste måned. Det bekrefter det brasilianske fotballforbundet i en pressemelding

Evertons midtbanespiller Allan blir hentet inn som hans erstatter.

Når Fabinho nå har meldt seg uaktuell for landslaget, virker det helt usannsynlig at han kommer til å bli involvert mot Manchester City på Etihad Stadium. Liverpool vil håpe å ha ham tilbake til hjemmekampen mot Leicester City 21. november.

– Han slipper å sitte på benken

Alisson Becker og Roberto Firmino er også med i Tites landslagstropp til de kommende VM-kvalifiseringskampene.

Allerede like etter kampen mot Midtjylland måtte Jürgen Klopp svare på spørsmål om Fabinho og landslaget. 27-åringen har vært fantastisk for Liverpool de to siste årene, men på landslaget har han stort sett sittet på benken de gangene han har fått være med i troppen.

Det har Klopp merket seg.

– Jeg er ikke så sikker på om Tite er så bekymret, for han bruker ham aldri. Så nå vil han trolig slippe å sitte på benken i de neste tre landskampene, svarte Klopp på pressekonferansen.

Liverpool - West Ham spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]