Fem innbyttere ble ikke nevnt på torsdagens Premier League-møte

Det er over to uker siden 15 av 20 managere var for.

3. des 2020 kl 23.15Arild Skjæveland

Muligheten til fem innbyttere har vært et av de mest diskuterte temaene siden Premier League startet igjen i midten av september.

Alle de europeiske ligaene har fem innbyttere, det er mulig i europacupene, og nylig innførte også Championship, League One og League Two det. Men i Premier League er det kun tillatt med tre – etter to avstemninger før sesongen.

Det har irritert flere – og spesielt Jürgen Klopp, som har snakket om det hver gang han har fått sjansen. Det har vært en stor økning i muskelskader denne sesongen, og spillernes velferd er det viktigste argumentet for. De som er imot er de mindre klubbene som ikke har Europa som utfordring, og som mener det gagner storklubbene med bredde i troppen.

Ble ikke nevnt

Torsdag var det nytt Premier League-møte. Det er litt over to uker siden Klopp og de andre 19 managerne i ligaen hadde et møte, der de diskuterte akkurat denne saken.

Ifølge Klopp var 15 eller 16 managere for å innføre fem innbyttere. Det ville vært nok til å få gjort en regelendring. 14 klubber må stemme for dersom noe skal endres i Premier League.

Derfor er det litt overraskende at saken sto på agendaen på torsdagens møte. Det ble rapportert allerede før klubbene stilte til møte.

Ifølge Daily Mail var det heller ingen av klubbene som nevnte det – selv om de hadde mulighet til å ta opp saker som ikke sto på agendaen.

Det som ble diskutert var redningspakken til English Football League på 250 millioner pund, og at supporterne skal tilbake på enkelte stadioner i den kommende Premier League-runden.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]