Bekreftet:Det blir mulig med fem bytter i English Football League allerede denne helgen

Nå er det bare Premier League igjen.

18. nov 2020 kl 13.12 Arild Skjæveland

English Football League (EFL) bekrefter i en pressemelding at de endrer regel 33.4 – og går fra tre til fem bytter. Endringen skjer umiddelbart.

Med det kan klubbene i Championship ha ni spillere på benken, League One og League Two ha sju på benken - og alle kan gjøre fem bytter i hver kamp allerede i den kommende runden, som starter på fredag. 

EFL hadde tidligere valgt å følge de samme reglene som i Premier League, da de gikk tilbake til tre bytter før denne sesongen. Nå er det kun Premier League igjen.

Klopp vil ha omkamp

Dette er Jürgen Klopp sin kampsak, og han har kjempet for å få det tilbake på agendaen. Temaet har vært oppe til avstemning to ganger tidligere, og begge gangene har det blitt nedstemt.

Forrige gang det var oppe, før sesongstarten i september, var det 11 klubber som stemte for fem innbyttere, og ni klubber som stemte imot, ifølge The Athletic.

Premier League-sjef Richard Masters har virket motvillig til at det skal opp igjen på agendaen, og forslaget om «omkamp» har ført til reaksjoner, blant annet fra Sheffield United.

Det at det har vært en så stor økning i muskelskader denne sesongen, gjør at enkelte klubber kanskje har ombestemt seg. Dersom tre klubber har skiftet mening, og det blir tema igjen på Premier League-møtene, vil kanskje Klopp få viljen sin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]