Managerne som er for og imot fem innbyttere

Jürgen Klopps store kampsak har blitt et stort samtaletema.

21. nov 2020 kl 09.30Arild Skjæveland

Premier League er den eneste store ligaen som har valgt å gå tilbake til tre innbyttere denne sesongen. Denne uken har også Championship, League One og League Two snudd, og åpnet for muligheten til å gjøre fem bytter.

Det har vært en stor kampsak for Jürgen Klopp, som gang på gang har snakket om spillernes velferd, og hvor viktig det er med muligheten til å beskytte spillerne i den mest hektiske sesongen noen gang.

To ganger tidligere har temaet vært oppe på Premier League-møtene, uten at en har fått det utfallet Klopp har ønsket seg. Denne uken var det et møte mellom managerne i divisjonen, og det høres ut som stemningen har snudd. Det har blitt rapportert at flere managere nå ønsker muligheten til fem bytter – men det er styreformennene som stemmer og avgjør hvordan det blir.

– I går var det seks managere som ombestemte seg. Det trenger vi. For spillerne, ikke for klubbene. Desember og januar er brutalt i en vanlig sesong. Det vet vi. Men i år, for klubbene i Champions League og Europa League, er oktober som desember, november som desember, desember er fortsatt desember, så kommer januar og februar, sa Jürgen Klopp i et intervju med Jamie Redknapp for Daily Mail denne uken.

– Uansett hva som har skjedd tidligere, når kontrakter har blitt signert, ble de signert for en periode uten Covid. Onsdag kveld og så lørdag kl. 13.30 bør ikke være mulig. Idrettsvitenskapen sier deg at du trenger minst 72 timer for restitusjon. Det handler ikke om meg. Det handler ikke om Liverpool. det handler om spillernes velferd, og ingenting annet, sier Klopp.

Disse er for og imot

The Athletic har sett på hvilke klubber som er på Klopps side og ikke i kampen for fem innbyttere. 

Managerne har fått spørsmålet på sine pressekonferanser denne uken. Mikel Arteta (Arsenal), Graham Potter (Brighton), Frank Lampard (Chelsea), Ole Gunnar Solskjær (Manchester United), Ralph Hassenhüttl (Southampton), José Mourinho (Tottenham), Slaven Bilic (West Bromwich) og David Moyes (West Ham) sa alle at de var for på sine pressekonferanser.

Pep Guardiola (Manchester City) har tidligere støttet fem innbyttere, mens Carlo Ancelotti (Everton), Roy Hodgson (Crystal Palace) og Brendan Rodgers (Leicester) sa at de ikke ville ha noe imot en endring.

Det betyr at 13 managere er for. En må ha minst 14 klubber med på laget for å få til en endring.

Seks managere gjorde det klart at de var imot. Det var Dean Smith (Aston Villa), Sean Dyche (Burnley), Scott Parker (Fulham), Steve Bruce (Newcastle), Chris Wilder (Sheffield United) og Nuno (Wolverhampton). Seks engelskmenn og en portugiser.

– Slik jeg ser det, vil ikke fem innbyttere hjelpe oss. Vi ser etter de små fordelen, som en klubb som har hatt to eller tre sesonger i Premier League de siste 25 årene. Det å etablere deg er veldig, veldig tøft, sa Wilder på sin pressekonferanse.

Ifølge The Athletic er den manageren som ikke har uttalt hvor han står Marcelo Bielsa. Selv om Leeds-managerens pressekonferanse før helgens kamp varte i nesten en time (!), var det tydeligvis ikke et tema han ønsket å kommentere.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]