Salah satte rekord– En helt eksepsjonell spiller

Mohamed Salah passerte selveste Steven Gerrard og satte rekord for de rødkledde i Champions League.

10. des 2020 kl 13.26Jens Hapnes Rege

Mohamed Salah har tilbakelagt tre hele sesonger som Liverpool-spiller, hvor han har slått den ene rekorden etter den andre. 

Egypteren har overgått alle forventninger, og i sin fjerde sesong i rødt er det ingenting som tyder på at han er tilfreds med det han har oppnådd. 

28-åringen scoret sitt tolvte mål for sesongen da han spilte i nesten 100 minutter mot Midtjylland. Det førte han til topps på en eksklusiv liste. 

Passerte Gerrard

Salah er nå Liverpools mestscorende spiller i Champions League gjennom tidene. Målet mot Midtjylland var nummer 22 i Europa på bare 39 kamper.

Steven Gerrard er nummer to på den listen med sine 21 mål i Champions League på 73 kamper i turneringen.

SNUBLET: Mo Salah snublet alene med keeper, men fikk heldigvis dyttet ballen forbi målvakten.

SNUBLET: Mo Salah snublet alene med keeper, men fikk heldigvis dyttet ballen forbi målvakten.

– Er det noe igjen å si? Jeg vet ikke. Det er en rekord etter den andre. Jeg visste ikke at han kunne slå den rekorden i kveld, men jeg er sikker på at han er stolt av det. Det bør han være, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

– Han er en eksepsjonell spiller, en helt eksepsjonell spiller. Det er åpenbart at mye har klaffet for alle sammen etter at han kom hit.

– Han hjelper laget enormt og vet det godt, og han setter pris på hjelpen fra laget også. At Mo er en eksepsjonell spiller tror jeg ingen har tvilt på, men hvis man trenger tall som beviser det leverer han det også, sa tyskeren om sin toppscorer. 

Stolt Salah

Liverpools mestscorende spiller i Champions League gjennom tidene var stolt over sin egen prestasjon. 

– Det er en god følelse å være toppscoreren for klubben (i Champions League), selvfølgelig. Det er noe jeg er stolt over, sa han til BT Sport etter kampen.

– Jeg prøver hele tiden å score mål for å hjelpe laget å vinne kamper - det er det viktigste, avsluttet den ydmyke egypteren om sin egen prestasjon. 

Nå vil målkåte Mo Salah garantert ta sikte på den neste rekorden i Europa. Han har fortsatt 18 mål opp til Steven Gerrards 41 mål i Europa (både EL og CL).  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]