– Analysefolkene har fortalt meg at det var en hårfin avgjørelse - kanskje en tå var i offside

Jürgen Klopp om den annullerte scoringen til Mohamed Salah i første omgang mot Brighton.

28. nov 2020 kl 20.59Einar Kvande

Mohamed Salah trodde han hadde gitt Liverpool-ledelsen etter en drøy halvtimes spill mot Brighton, men scoringen ble underkjent av VAR, som fant ut at spissen var i offside. Liverpools analyseteam har finstudert bildene, og funnet ut at det var en svært, svært marginal avgjørelse.

– Analysefolkene fortalte meg at Mo var i offside, men det var en veldig, veldig marginal avgjørelse. Det dreide seg kanskje bare om en tå, eller noe slikt, sa Jürgen Klopp til pressen etter kampen.

Liverpool fikk også et mål til annullert for offside. En Sadio Mané-scoring mot slutten av kampen.

– Sadio var klart i offside med overkroppen. Jeg har ikke sett det selv, men jeg hørte det. Så det høres ut som at det var riktig å dømme offside begge gangene, selv om det var små marginer. 

Liverpool tapte to poeng da VAR ga Brighton et straffespark på overtid. En situasjon der blant annet lagkaptein Jordan Henderson og flere Brighton-spillere mente at det ikke burde ha vært dømt straffespark.

– Vi spilte bra. Det var god fotball, og slike ting. Det andre straffesparket Brighton fikk var et straffespark, fordi dømmeren dømte straffespark. Det var kontakt, og når dommeren mener det er nok, da kan vi selvsagt ikke forandre på det. Slik er det bare, oppsummerte Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]