– Vi må kvitte oss med VAR

Både Liverpools kaptein og Liverpools visekaptein er klare i sin tale: Dropp VAR!

28. nov 2020 kl 20.19Einar Kvande

Tre VAR-avgjørelser i Liverpools disfavør mot Brighton var dråpen som fikk begeret til å flyte over når det gjelder VAR, både for Liverpools kaptein Jordan Henderson og visekaptein James Milner.

– Jeg skal ikke snakke for noen andre enn meg selv, men var det opp til meg droppet vi VAR. Jeg ønsker bare å spille normal fotball, siteres Henderson av Reuters.

– Jeg så Kevin de Bruyne uttale i et intervju at de har forandret så mange regler at vi vet ikke hva reglene er lenger. Dette anser jeg som et stort problem. Om jeg fikk bestemme, droppet vi VAR, og spiller uten det, la Hendo til.

– Den tredje VAR-avgjørelsen i dag, jeg vet ikke, det er ikke noe straffespark. Dere kan påstå jeg er partisk, men om du spør fire eller fem av Brighton-spillerne vil de si det samme. Du føler at det er mange avgjørelser som går mot deg, men akkurat den avgjørelsen synes jeg var forbløffende.

VAR ble introdusert for å rette opp opplagte feil av dommerne, men også visekaptein James Milner mener at VAR er i ferd med å ødelegge fotballen.

– Det er opplagt at vi trenger en seriøs diskusjon om VAR. Jeg er sikkert ikke den eneste som begynner å miste interessen for spillet slik det er nå, skriver Milner på sin Twitterkonto.

Den tidligere Everton-legenden Gary Lineker, som nå er fotballekspert på TV i England, er enig med Milner. Han mener at VAR definitivt har endret fotballen, og det er helt klart ikke til det bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]