Fem Liverpool-spillere er oftere utilgjengelig enn Naby Keita

Naby Keita plages av gjentatte skadeproblemer, men statistikken viser at flere spillere er oftere utilgjengelig.

28. des 2020 kl 15.27Jens Hapnes Rege

Naby Keita har blitt plaget av gjentatte skadeproblemer siden han ankom fra RB Leipzig i 2018. Hver gang guineaneren virker å være i form får han et nytt problem. 

Simon Brundish, en vitenskapsmann og trener, har laget en oversikt over skader siden Keita kom til klubben. 

Jevne skadeproblemer

Joe Gomez, Xherdan Shaqiri, Alex Oxlade-Chamberlain, Joel Matip og Thiago Alcantara har alle mistet flere kamper enn Keita siden starten av 2018/19-sesongen. 

Det som imidlertid er mer bekymringsverdig er at midtbanedynamoens skadeproblemer virker mer jevne og mindre preget av uhell. 

Ox og Thiago har alle den største delen av fraværet som følge av alvorlige kneskader, mens Gomez også kommer til å miste mange kamper grunnet sin nåværende kneskade. Sistnevnte spiller mistet også mange kamper etter en ankelskade påført av Ben Mee. 

Shaqiris skadeproblemer skyldes i hovedsak en trøblete legg. Matip er den eneste som er like «stabil» som guineaneren på skadefronten.

Keita har, ifølge transfermarkt, slitt med lysken, muskler i låret og hamstringen og ryggen. I tillegg mistet han flere kamper med korona-viruset. Han har mistet i snitt ti kamper per sesong, og ser ut til å miste enda flere denne sesongen.

Maskiner

Noen av spillerne i Liverpools tropp fremstår som maskiner. 

Fronttrioen, Roberto Firmino, Sadio Mane og Mo Salah, har til sammen mistet 13 kamper som følge av skader de siste tre sesongene. Gini Wijnaldum peker seg også ut i positiv forstand med bare fire fravær de siste tre sesongene. 

Virgil van Dijk hadde bare mistet en kamp før han ble kvestet av Jordan Pickford. Evighetsmaskinen Andy Robertson har bare vært utilgjengelig til ett oppgjør. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]