Strengere tiltak i EnglandKun Liverpool og Everton kan slippe inn supportere på tribunen

Liverpool by blir stående på nivå to.

23. des 2020 kl 16.31Arild Skjæveland

I England er det et system med ulike nivå, der hvert område blir kategorisert etter nivå 1-4. Nivå fire har de strengeste tiltakene – der har London vært de siste dagene, og nå er det flere byer og områder som må opp på samme nivå.

Liverpool har vært på nivå to – med «tier 2-status». Da er det lov å slippe inn inntil 2000 supportere på Anfield, og det er mulig å på restaurant og puber. På nivå tre og fire er det ikke lov å ha tilskuere på tribunen. Nivå én åpner opp for 4000, men der er det ingen engelske byer med Premier League-status som så langt har vært.

Det har på onsdag blitt varslet at det nå skal komme enda strengere tiltak i England, og flere områder har nå gått fra «tier 2» til «tier 3». Det kom som en stor overraskelse at Liverpool blir stående på nivå to. 

I forrige serierunde var det kun Liverpool, Everton, Brighton og Southampton som kunne slippe inn fans. Fra nå av er det kun Liverpool og Everton som har den muligheten!

Det betyr at det blir 2000 supportere på Anfield når Sam Allardyce og hans West Bromwich kommer 27. desember.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]