Premier League-klubbene ber spillerne om å unngå juleselskap

Det tette juleprogrammet vil sette store krav til spillerne, både på og utenfor banen.

11. des 2020 kl 08.42Øystein Tronstad

Det er Daily Mail som skriver at klubbene i ligaen er bekymret for julesesongen. Julefester og andre arrangementer har lange tradisjoner i England, og man skal frykte hemmelige sammenkomster.

Premier League og Football League ønsker naturligvis å ivareta helseaspektet i en tid hvor Storbritannia akkurat har begynt med de første vaksinene.

I tillegg er det dårlig PR og flere toppspillere, som Tammy Abraham, Ben Chilwell, Jadon Sancho, Kyle Walker, Ross Barkley og Jack Grealish, har vært involvert i uheldige episoder. 

ANNERLEDES JUL: Klubbene og spillerne bruker vanligvis jula til å gi tilbake til lokalmiljøene, men det blir ikke det samme dette året.

ANNERLEDES JUL: Klubbene og spillerne bruker vanligvis jula til å gi tilbake til lokalmiljøene, men det blir ikke det samme dette året.

I går uttalte Chelseas Frank Lampard:

– Det er et stort ansvar for spillerne, som rollemodeller for resten av verden og for karrierene deres, å gjøre det rette når de spiller så ofte som i juleprogrammet. De må leve annerledes fra resten av samfunnet. 

Dagens reglement gir rom for å samle seks personer innendørs, så lenge det er jobbrelatert. Familier kan «mikse» med to andre husholdninger mellom 23. og 27. desember så lenge det ikke er på offentlige steder. Julegudstjenesten vil også bli tillatt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]