Trent hedres for sitt antirasismearbeid

En stor uke for Trent Alexander-Arnold krones nå med en ny pris.

10. des 2020 kl 21.18Øystein Tronstad

– Jeg vil bare si at jeg er svært stolt og priviligert som mottar denne. Jeg vil takke for denne fantastiske prisen og ønske alle en god jul og et godt nyttår, takk skal dere ha, sier Trent Alexander-Arnold.

Liverpool-gutten, som fikk bære kapteinsbindet for første gang på onsdag, mottok i kveld prisen som «Sports Personality of the Year» under HSBC UK Ethnicity Awards. Den unge backen anerkjennes blant annet for sin rolle i Football for Change UK og Black Lives Matter.

PÅ KNE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold markerer Black Lives Matter før Champions League-kampen mot Midtjylland.

PÅ KNE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold markerer Black Lives Matter før Champions League-kampen mot Midtjylland.

– 2020 har vært et år hvor så mye har skjedd og preget verden. Det har vært utrolig for meg å bli involvert i organisasjoner som Nelson Mandela-stiftelsen og Black Lives Matter-bevegelsen.

Evertons unggutt Anthony Gordon og tidligere Liverpool-helt Jamie Carragher var også med på å starte Football for Change. Ved lanseringen sa Alexander-Arnold:

– Football for Change handler om å hjelpe unge mennesker på en positiv vei. Spillere og supportere kommer sammen med mål om å forbedre livene og mulighetene til unge fra vanskeligstilte nabolag. Det er et fantastisk initiativ og jeg vet fra min egen oppvekst i Liverpool, at det nå trengs mer enn noensinne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]