Ward forfremmet til assisterende sportsdirektør

Liverpool har forfremmet Julian Ward til en ny rolle som assisterende sportsdirektør.

24. des 2020 kl 15.12Einar Kvande

Det er James Pearce i The Athletic som melder om at Ward er blitt forfremmet.

Det er Fenway Sports Group sin president Mike Gordon og sportsdirektør Michael Gordon som på denne måten belønner Ward for hans fremragende arbeid de siste fem årene med låneavtaler og klubbsamarbeid.

Liverpool FC omstrukturerer nå sitt organisasjonskart, og Liverpools sjef for fotballprosjekter og speidervirksomhet, David Woodfine, blir nå Wards etterfølger med en ny tittel som direktør for låneavtaler.

Ward har blitt en viktig mann for Liverpool etter at han kom fra Manchester City som speider for Spania og Portugal i 2012. Han ble utnevnt som ansvarlig for låneavtaler i 2015, og har fått mer og mer ansvar siden den gang.

Ward har imponert Gordon og Edwards veldig med sitt arbeid, og de kunnskaper og den ekspertise han besitter, i tillegg til at han har et godt forhold til stab, spillere, agenter og rivaliserende klubber.

Liverpool har de siste årene aktivt lånt ut unge spillere for å utvikle dem og øke markedverdien deres.

Ward har også hjulpet Edwards med flere spilleroverganger og kontraktsfornyelser på akademiet.

Woodfine, som tar over jobben etter Ward, kom fra West Ham i 2014. Hans tidligere rolle vil nå bli overtatt av Kyle Wallbanks, som har vært sjefsspeider og har drevet med rekrutteringsanalyse.

Det er ifølge The Athletic Gordon og Edwards som har stått bak omorganiseringen i klubben, men Jürgen Klopp har også deltatt i planlegggingen og har gitt omstruktureringen sin velsignelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]