22 hjemmeseire på rad og 25 poeng foran øverst på tabellen

Det ble nok en rekord da de røde kom en seier nærmere ligatittelen i og med 2-1 mot Bournemouth.

7. mar 2020 kl 18.32 Torbjørn Flatin

Scoringer av angrepsparet Mohamed Salah og Sadio Mané sørget for hjemmeseier nummer 15 av 15 mulige i årets Premier League mot Bournemouth. Ingen har tidligere vunnet alle kampene foran egne fans i Premier League, med gjenstående kamper mot Crystal Palace, Aston Villa, Burnley og Chelsea igjen på Anfield.

Med seier i de sju siste forrige sesong har Liverpool dermed 22 strake trepoengere foran The Kop, og det er rekord i toppdivisjonen i engelsk fotball. Det overgår 21 seiere satt at Keegan, Toshack & Co på laget til Bill Shankly tidlig på 70-tallet.

2-1 seieren mot Bournemouth gir 63-15 i målforskjell og altså 22-0-0.

Har råd til å miste åtte poeng for å ta rekord

Tre nye poeng smakte godt etter 3-0 tapet mot Watford sist i ligaen. Det gir 25 poeng ledelse til Manchester City, men hvor City har to kamper til gode.

Den første av disse spilles mot naboen United i morgen. Skulle de lyseblå fra Manchester makte å vinne alle sine gjenværende 11 kamper må Liverpool ha ni poeng på sine ni siste kamper for å være garantert det første ligagullet på 30 år.

Tre seire altså. Skal de røde oppnå poengrekord med 101 poeng kreves 19 poeng av 27 mulige på de ni siste kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]