– Jeg fordømmer på det sterkeste at klubbrepresentanter forsøker å fremstille Loris som grådig

Loris Karius sin agent, Florian Goll (38), tar bladet fra munnen.

22. apr 2020 kl 18.16 Einar Kvande

Både tyrkiske og engelske medier har de siste dagene rapportert at det er full splid mellom Loris Karius og hans tyrkiske utlånsklubb Besiktas. Det er blant annet blitt rapportert at Liverpool-keeperen har forlatt Besiktas med øyeblikkelig virkning.

Nå presenterer tyske Bild en artikkel med tittelen «Sannheten om Karius», som keeperen selv har delt på sin Twitter-konto. Her slipper Karius sin agent, Florian Doll, til med sin og keeperens versjon av saken.

– Han har ikke forlatt klubben. Loris er fremdeles under kontrakt med Besiktas, avklarer Karius sin rådgiver til Bild.

Men det hersker ikke tvil om at det er mye støy i forholdet mellom klubb og spiller.

Goll hevder at han har sendt Besiktas flere påminnelser om utestående lønnsutbetalinger i perioden oktober 2019 til mars 2020. Det skal totalt være snakk om rundt 1,6 millioner euro i utestående lønn, og agenten sendte deretter inn en klage til FIFA. Det samme skjedde for et drøyt år siden også. Ubetalte lønninger har vært et problem i tyrkisk fotball i årevis.

Styremedlem i Besiktas, Erdal Torunogullari, er av A Spor blitt sitert på følgende:

– Karius ønsker at vi skal betale ham lønn for de månedene han ikke har spilt. Han ønsker å forlate klubben, og det er hans avgjørelse. Vi ønsker ikke å betale ut lønn man ikke har gjort seg fortjent til. 

– Karius viser seg som en grådig proff under korona-krisen, og tenker kun på seg selv.

Forbannet agent

Dette har fått Karius-rådgiver Goll til å se rødt.

– Jeg fordømmer på det sterkeste det faktum at klubbrepresentanter forsøker å fremstille Loris som grådig. Disse lønnsutbetalingene har absolutt ingenting med korona-krisen å gjøre, selv om klubben liker å fremstille det slik.

Goll påpeker at Karius hele tiden har levert varene for Besiktas, og bare har gått glipp av sju kamper på to år. Han er for tiden den eneste utenlandske Besiktas-proffen som fortsetter å trene i Istanbul. Keeperen har også donert penger til mennesker som er blitt rammet av koronapandemien i Tyrkia, og han har også tilbudt seg å gå med på en lønnsreduksjon.

– Jeg har hatt en proaktiv tilnærming til dette, men klubben har ikke akseptert min utstrakte hånd, siteres Karius.

Til sommeren vil Karius returnere til Liverpool som planlagt, når låneavtalen med Besiktas er over. Han har fremdeles kontrakt med Anfield-klubben frem til 2022.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]