Gomez sitter med nøkkelen til imponerende Premier League-rekord

Ligalederen er svært nære nok en rekord.

7. mai 2020 kl 15.57 Kenneth Baraas

Anfield-klubben har sust av gårde i et forrykende tempo denne sesongen og leder ligaen med 25 poeng ned til Manchester City. Premier League-trofeet var pusset og klart, men koronapandemien har ført til at støvet igjen har fått lov til å legge seg på Liverpools etterlengtede ligatrofé. 

Med 19 poeng av de resterende 27 poengene å spille for, kan Jürgen Klopps mannskap gå forbi Manchester Citys imponerende sum på 100 poeng fra 2017/18-sesongen. En annen rekord som kan slås er marginen på 19 poeng som de lyseblå hadde ned til andreplassen i den samme sesongen, ifølge Mirror.  

Drømmer om å score

Dog er det en rekord som kan settes ved å «kun» score ett mål. Utfordringen er at dette målet må scores av én spesiell spiller - nemlig Joe Gomez. 

Og det er ingen tilfeldighet at det er Gomez som det står og faller på, ettersom stopperen ikke er velkjent for å være sist på ballen foran motstanderens mål. Forsvarsspillerens eneste mål i Liverpool-drakt kom for U23-laget, og han har fremdeles til gode for å kunne feire foran sine egne supportere på førstelaget.  

I tillegg står 22-åringen kun registrert med ett skudd på sine 1276 minutter denne ligasesongen. 

Skulle Gomez derimot finne veien til nettmaskene, vil Liverpool tangere en imponerende, og litt spesiell, rekord, ifølge The Athletic.

Engelskmannen er foreløpig den eneste utespilleren hos Liverpool, blant de som har startet regelmessig, som ikke har scoret. Dejan Lovren har også startet uten å score, men for statistikkens skyld regnes ikke spilletiden til kroaten som regelmessig. 18 spillere har startet, som altså betyr at hele 16 av disse har scoret - soleklart høyest antall i ligaen. 

Med en Gomez-scoring, vil Liverpool bli det femte laget i Premier League-historien der de spillerne med regelmessig spilletid i startoppstillingen har scoret. 

Tidligere har Manchester United notert seg for samme prestasjon i både 1992/93- og 2012/13-sesongen, Manchester City i 2013/14 og Chelsea i 2016/17. 

Gomez sa følgende til The Athletic tidligere i sesongen:

– Jeg drømmer om det noen ganger. Ballen kommer fra et hjørnespark, og jeg scorer foran Kop. Kanskje en dag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]