Managerne ønsker seg en måned med trening før kampene starter

Jürgen Klopp virket positiv og rolig under dagens møte mellom Premier League og managerne.

13. mai 2020 kl 22.25 Einar Kvande

Premier League-managerne ble i dag introdusert for Premier Leagues planer for å returnere til trening. Det ble understreket at det ikke er snakk om å begynne å spille kamper igjen ennå.

Ifølge David Ornstein hos The Athletic skal flere managere ha vært bekymret for smittefaren under begynnelsen av møtet, men de spørsmålene disse managerne hadde ble besvart, og da møtet var over virket stemningen god og de fleste managerne virket fornøyde med svarene de hadde fått.

Under møtet kom det frem at managerne ønsker en måned med trening før lagene deres skal spille kamper igjen. Tidligere er det tre uker som er blitt diskutert, men nå foretrekker managerne altså fire uker med trening.

Frykter skader

Managerne mener at fire uker må til for å få spillerne i kampform igjen, og redusere risikoen for skader når kampene starter opp.

Premier League hadde håpet å starte kampene igjen den 12. juni, og dersom treningen begynner kommende mandag som planlagt vil ikke managerne få fullt de fire ukene de ønsker seg. Ornstein mener det blir interessant å se om partene kommer til et kompromiss på dette punktet, eller om kampene kommer igang senere enn det som nå er planlagt.

Flere managere frykter også at datoen for når man kan starte med full trening blir utsatt, noe Championship-klubbene tidligere i dag fikk beskjed om

Tottenham-manager Jose Mourinho og hans kollega i Southampton, Ralph Hasenhûttl, ønsker at treningene skal komme igang så fort som mulig, og ga klart uttrykk for dette. Roy Hodgson, som er den eldste manageren i Premier League med sine 72 år, var også entusiastisk i forhold til å komme igang igjen så fort som mulig.

Ifølge Ornstein var Jürgen Klopp tilfreds med svarene han fikk. Liverpool-manageren virket beroliget i forhold til virustestingen, og ønsket å fullføre sesongen med tanke på den sportslige integriteten, uavhengig av hans eget lags håp om å løfte ligatrofeet. Watford-manager Nigel Pearson var blant de mer skeptiske managerne under møtet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]