Merseyside-politiet positive til at Liverpool kan avslutte sesongen på Anfield

Dermed kan det se ut som Liverpool får heve ligatrofeet på egen bane likevel.

13. mai 2020 kl 22.57 Einar Kvande

Mirror melder at Merseyside-politiet har indikert at de er klare til å følge det som nasjonale politimyndigheter anbefaler når det gjelder avslutning av Premier League-sesongen, og mye tyder nå på at ideen om å avslutte sesongen på nøytrale baner vrakes, slik at klubbene får sitt ønske om å spille for tomme tribuner på sine egne baner innfridd.

Frykten for at supportere skulle trekke til Anfield dersom Liverpool vant ligamesterskapet på hjemmebane var et av de tyngste argumentene bak planen om nøytrale baner. 

I kveld har Merseyside-politiet bekreftet at de vil følge det opplegget som nasjonale politimyndigheter legger opp til, og gir dermed sin fulle støtte til planene om kamper på klubbenes egne arenaer.

Legger planer som skal holde supporterne ved TV-apparatene

Politiet på Merseyside har hatt møter med representanter for Liverpool FC og lokale myndigheter i flere uker, for å komme opp med en effektiv plan om det blir kamper på Anfield. I morgen blir det nye samtaler om temaet mellom regjeringen, nasjonale politimyndigheter og Premier League. Departementet for kultur, media og sport skal stå klare til å gi grønt lys for at sesongen kan fortsette fra 12. juni uten at kampene behøver å spilles på nøytrale baner.

Jürgen Klopp vil personlig komme med en beskjed til Liverpool-supporterne om å holde seg unna Anfield-området mens laget spiller kamper bak lukkede dører der, og klubben legger også opp til spesielle mediebegivenheter som skal få supporterne til å holde seg innendørs og ved TV-apparatene både før, under og etter kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]