Mini-transfervindu skal løse floken med spillere på utgående kontrakt

Premier League-klubbene har i dag vedtatt en vesentlig endring i sitt transfersystem.

11. mai 2020 kl 23.20 Einar Kvande

De 20 klubbene i Premier League stemte i dag for å opprette et mini-transfervindu slik at de kan forlenge avtalene med spillere som er på utgående kontrakt i sommer. Men dette må gjøres før den 23. juni.

Dette betyr at Chelsea kan inngå nye korttidsavtaler med spillere som Pedro og Willian, som begge har kontrakter som løper ut den 30. juli. Det samme gjelder for eksempel Bournemouths Ryan Fraser, Liverpools Adam Lallana og en rekke andre spillere som kan bli viktige i sluttspurten. 

Agenter frykter at spillere som allerede har signert pre-kontrakter med nye klubber ikke vil signere slike kontraktsforlengelser, melder Mirror.

Et viktig tema

– Dette er et tema vi har hatt fokus på, og som vi har diskutert i våre to siste møter. Vi har jobbet mot et mål om at klubbene skal fullføre sesongen med tilnærmet den samme troppen som de hadde før sesongen ble stoppet, siteres Premier Leauge-sjef Richard Masters.

– Det vi ble enige om i dag var at spillere kan forlenge sine kontrakter ut over den 30. juni og frem til sesongen blir avsluttet, men dette må begge partene være enige om, og kontraktene må inngås senest 23. juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]