For første gang diskuterte klubbene muligheten for at sesongen ikke blir fullført

Men nøytrale baner skal ikke velte lasset om regjeringen nekter å la klubbene spille på sine hjemmearenaer.

11. mai 2020 kl 20.13 Einar Kvande

Premier League-sjef Richard Masters forteller til Telegraph at dagens samtaler mellom Premier League-klubbene var basert på å fullføre sesongen, men klubbene utelukker heller ikke at sesongen aldri blir fullført.

Det er første gang at Premier League-klubbene har luftet muligheten for at sesongen 2019/20 aldri blir fullført. 

Tolv klubber ønsker å spille på sine egne hjemmebaner

Tolv klubber skal ha bedt Premier League kontakte regjeringen for å be om at de 92 gjenstående kampene skal spilles på klubbenes egne hjemmebaner. Telegraph forstår det slik at dersom regjeringen sier nei til denne forespørselen, så vil majoriteten av klubbene være for å fullføre sesongen på nøytrale baner.

– Jeg kan bekrefte at det for første gang ble diskutert å avslutte sesongen, men innholdet i den diskusjonen er konfidensiell informasjon, sa Masters under en pressebriefing.

– Det jeg kan si er at mesteparten av samtalene gikk ut på å fullføre sesongen. Ingenting er avgjort. Vi må ha nye samtaler. Det var et ønske om å diskutere de ulike konsekvensene og tilpasningene, om du vil. Premier Leagues modell er som dere vet å fullføre sesongen. Så får vi heller diskutere den mest rettferdige veien fremover senere.

Flere klubber skal altså ha uttrykt bekymring for å spille på nøytrale baner, men det forventes ikke å være avgjørende for majoriteten av klubbene om regjeringen sier nei til bruk av klubbenes hjemmebaner. 

Dersom resten av kampene spilles på lagenes ordinære baner vil det imidlertid være et kompromiss som stilner de som protesterer mest høylytt mot nøytrale baner, som de nedrykkstruede klubbene Brighton, Watford og Aston Villa. Premier League estimerer tap på 1,137 milliarder pund om sesongen ikke blir fullført.

Klubbene skal ha samtaler med lokale myndigheter og politiet

Klubbene vil snakke med sine lokale myndigheter og politiet for å finne ut om det er mulig å spille på sine hjemmearenaer. Politiet er fortsatt bekymret for at spill på klubbenes hjemmearenaer skal føre til at fans samler seg utenfor arenaene. Premier League skal også snart ha et møte med politimyndighetene, hvor man vil forsøke å finne ut om det er mulig å forhandle seg bort fra nøytrale baner.

Masters slår fast at klubbene foretrekker å spille på sine vanlige hjemmebaner, og motsetter seg ikke at dette blir undersøkt.

– Det er åpenbart at noen klubber har sterkere følelser enn andre når det gjelder dette. Dette er en pågående dialog. Det er ikke så mye jeg kan si om dette, annet enn at vi er i kontakt med myndighetene og lytter til rådene vi får, samtidig som vi legger frem klubbenes syn i disse diskusjonene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]