Dersom sesongen ikke fullføres er det dårlig nytt for Bournemouth og Aston Villa. Liverpool blir seriemester

Klubbene heller mot å regne ut tabellen fra poeng per kamp.

28. mai 2020 kl 23.01 Arild Skjæveland

Nå tyder det aller meste på at 2019/20-sesongen kommer til å bli ferdigspilt, og vi har til og med fått en dato for når en skal komme i gang igjen. Den datoen er 17. juni - om under tre uker.

På torsdagens Premier League-møte diskuterte også klubbene hvordan sesongen skal avgjøres, dersom noe skulle skje slik at sesongen likevel ikke blir spilt ferdig.

Selv om en kan se supportere av andre lag skrive «null and void» på alle sosiale medier hver gang denne sesongen blir tema, er det ikke noe alternativ. Liverpool vil bli seriemester, dersom noe skulle skje som gjør at sesongen blir forkortet etter avsluttet.

Heller mot poeng per kamp

Hvordan tabellen blir er et stort og viktig tema for klubbene som kjemper mot nedrykk, og dessverre for Bournemouth - og heldigvis for West Ham - ser klubbene ut til å helle mot en modell der en regner poeng per kamp hittil av sesongen, og ganger det med antall gjenstående kamper. Det rapporterer The Times.

Det vil bety at Bournemouth slår følge med Aston Villa og Norwich ned, om sesongen fullføres uten flere spilte kamper. Hadde en gått for en annen modell, der hjemmekamper vektes tyngre enn bortekamper, er det West Ham som hadde gått ned.

Forhåpentligvis vil det aldri bli tema, og sesongen kan spilles ferdig slik det nå ser ut som en kan få til. Torsdag 4. juni skal klubbene stemme over saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]