Med hjelp fra Arsenal og regjeringen kan Liverpool likevel vinne ligaen på Goodison Park

Det har vært en drøm for mange Liverpool-supportere.

28. mai 2020 kl 17.29 Arild Skjæveland

I dag kom de strålende nyhetene om at Premier League-klubbene er enig «Project Restart», og at planen er gjenoppstart 17. juni - altså om under tre uker.

Da skal etter planen hengekampene Aston Villa mot Sheffield United og Manchester City mot Arsenal spilles - slik at alle lag har spilt 29 serierunder før alle lag er i gang igjen helgen etter - 20. og 21. juni.

Liverpools første kamp tilbake vil da være Merseyside-derbyet, borte mot Everton på et tomt Goodison Park - om ikke kampen kommer til å bli flyttet til en nøytral stadion fordi den regnes som en høyrisikokamp.

Med hjelp fra Arsenal kan det gå

De helrøde trenger seks poeng for å sikre ligagullet, og muligheten til å se Jordan Henderson trippe, før han løfter Premier League-troféet over hodet.

Det har vært mange Liverpool-supporteres store drøm, spesielt for de bosatt på Merseyside, å se Liverpool vinne ligatittelen på Goodison Park. Selv om det blir for tomme tribuner.

Dersom Arsenal skulle slå Manchester City når ligaen er i gang igjen 17. juni, vil Liverpool «kun» trenge en seier mot den blå naboen for å vinne ligatittelen. Det er lov å håpe!

Sju helger og to midtuker

Planen er nå at Premier League skal spilles over sju helger, med to midtukerunder i løpet av sommeren. Fra og med i dag har klubbene lov å ha nærkontakt på trening - så det blir nå tre uker med intensiv forberedelse til en kommer skikkelig i gang igjen.

Det vil bety at ligaen er ferdigspilt i starten av august, og at en kan fortsette med planen om at FA cupfinalen 8. august blir avslutningen på sesongen. UEFA har planer om at europacupene skal ferdigspilles i løpet av samme måned.

Det har blitt rapportert at Premier League ønsker oppstart av neste sesong igjen 12. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]