Liverpools kamp utsettes etter symptomer på koronavirus i Everton-leiren

«The Toffees» bekrefter at spiller settes i hjemmekarantene.

13. mar 2020 kl 10.42 Kenneth Baraas

OPPDATERING: Etter at denne saken ble publisert ble alle kamper i Premier League utsatt til tidligst 3. april.

OPPDATERING: Oppdatering: Everton har endret sin opprinnelige uttalelse til at det kun gjelder den ene spilleren med symptomer, og ikke hele troppen som første meldt. 

Nyhetene om Premier League-lag som settes i karantene kommer på løpende bånd. Arsenal var første lag ut, før Chelsea fulgte like etter - som grunnet av positive testresultater for Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi. 

Premier League holder i dag krisemøte angående helgens ligarunde, der de skal diskutere tiltak om hvordan situasjonen skal løses. 

Dog ser det ut til at avgjørelsen tas for de øverste lederne i ligaen, da Everton har blitt den tredje klubben som settes i karantene. Det er allerede klart at Brighton - Arsenal er utsatt, og det samme blir mest sannsynlig tilfellet for Aston Villa - Chelsea. 

Den samme skjebnen gjelder nok også mandagens oppgjør for Liverpool. 

Everton bekrefter på sine hjemmesider at en spiller har vist symptomer på COVIN-19, og dermed vil hele førstelagstroppen, trenerapparat og flere ansatte settes i hjemmekarantene. 

Det forventes at Premier League skal komme med en uttalelse innen kort tid om hvilke tiltak som gjøres. Britiske medier er samstemte om at ligaen mest sannsynlig vil utsettes i flere uker, og det skal også være ønsket til flere Premier League-klubber. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]