Bekreftet:Premier League utsetter alle kamper

Det vil ikke spilles fotball i England i ukene fremover, bekrefter Premier League etter et krisemøte.

13. mar 2020 kl 12.04 Kenneth Baraas

Statsminister Boris Johnson holdt i går en pressekonferanse der han uttalte at det ikke lå nok medisinske årsaker til grunnlag for å legge ned forbud mot å arrangere idrettsarrangementer. 

Den anmodningen fulgte Premier League og English Football League som senere på dagen bekreftet at helgens ligarunder ville foregå som normalt.

Dog påpekte de at det vil foregå løpende vurderinger og at det vil holdes jevnlig kontakt med myndighetene. 

Hurtig utvikling

Men mye har skjedd på et snaut døgn. Arsenal var første lag som ble satt i hjemmekarantene, før Chelsea fulgte etter - som grunnet av positive testresultater på COVID-19 for Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi. 

I dag ble det klart at det samme gjelder Everton, som bekreftet at en spiller i troppen har rapportert inn symptomer på koronaviruset. Det fører til at også førstelagstroppen til «The Toffees» settes i karantene, samt trenerapparat og flere ansatte. Samtidig holdes tre Leicester-spillere, Manchester Citys Benjamin Mendy og Bournemouth-keeper Artur Boruc i hjemmekarantene. 

Karantenen av Everton-troppen satte en stopper for kampen mellom Everton og Liverpool på mandag, og fredagens pressekonferanse på Melwood har også blitt avlyst, ifølge BBC. 

Foreløpig dato

BBC meldte også før krisemøtet, ved journalist Dan Roan, at Premier League og de lavere divisjonene ville suspenderes frem til minimum 4. april, før situasjonen vil vurderes på nytt. 

Nå er det bekreftet av Premier Leauge at ligaen utsettes til tidligst 4. april. 

Det betyr at kampene mot Everton og Crystal Palace er kampene som utsettes i første omgang. Kampen mot Manchester City er oppført den 5. april, men sjansene er store for at suspensjonen av ligaen kan utvides. 

Ønsker å finne løsninger

FA skriver følgende i sin uttalelse:

«Avgjørelsen blir tatt på grunnlag av antallet personer med hjemmekarantene og påvirkningen som har inntruffet på treningsanleggene... det er ikke noe alternativ. Uansett, alle parter er innstilt på å få til løsninger der denne kampene i denne sesongen gjennomføres, og det jobbes for å finne løsninger for dette.»

Premier League-sjef Richard Masters sier følgende om å gjennomføre kampene på et senere tidspunkt:

«Til tross for utfordringene, er det Premier Leagues mål å finne nye datoer for de aktuelle kampene som blir utsatt, inkludert kampene som skulle vært spilt for akademiene, når det er trygt å gjennomføre.»

Utsettelsen gjelder for Premier League, FA-cupen, Championship, League One, League Two og alle kamper for akademilagene, i tillegg til kvinnenes øverste liga og cup. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]