Premier League bekrefter at rundens kamper spilles som normalt

Det ser ut til å bli Merseyside-derby til tross for usikkerheten rundt koronaviruset.

12. mar 2020 kl 23.00 Kenneth Baraas

Oppdatering: Premier League har innkalt til hastemøte fredag grunnet nyheten om at Mikel Arteta har testet positivt for koronaviruset. 

Utbruddet av viruset COVID-19 skaper stor usikkerhet og bekymring rundt om i hele verden, noe som naturligvis også påvirker fotballen. De store ligaene i Europa tar grep som utsettelser og/eller tomme tribuner, mens det samme foreløpig ikke har skjedd i England.

Det vil heller ikke skje denne helgen, ifølge Premier League. Tidligere i dag holdt den britiske regjeringen en pressekonferanse der statsminister Boris Johnson uttalte at det ikke var nok medisinske årsaker til å legge idrettsarrangementer på is. 

Like etter pressekonferansen holdt Premier League møte sammen med FA og EFL, der det ble enighet om at ligarundene på de to øverste nivåene skal arrangeres som normalt. 

Premier League-spillere i karantene

Dog gjøres det fortløpende vurderinger som både kan føre til tomme tribuner og utsettelser. Det holdes jevnlig kontakt mellom Premier League og myndighetene, og eventuelle tiltak skal kunne utføres raskt. 

Antall smittede øker for hver time, og det er allerede bekreftet at flere Premier League-spillere holdes i karantene i egne hjem. Brendan Rodgers bekreftet tidligere i dag at tre ikke navngitte Leicester-spillere er satt i karantene etter symptomer på viruset, men de har foreløpig ikke testet positivt. Siste nytt er at Manchester City-spiller Benjamin Mendy er satt i hjemmekarantene, etter at et familiemedlem fikk symptomer, ifølge The Independent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]