Premier League har datoen klar for når de vil starte neste sesong

Det kan bli problematisk dersom det blir flere utsettelser av årets sesong.

27. mai 2020 kl 00.06 Arild Skjæveland

Så langt er det ikke satt en dato for når årets Premier League-sesong skal starte igjen, men alt tyder på at det blir en eller annen gang i løpet av juni måned.

Premier League har allerede klar datoen når de ønsker at 2020/21-sesongen skal sparkes i gang. Det er 12. og 13. september, rapporterer Matt Hughes i Daily Mail

Styret i Premier League ønsker at datoen skal settes denne uken, samtidig som de siste detaljene for «Project Restart» spikres på møtet mellom klubbene på torsdag.

Kan bli problematisk

Utfordringen med å sette en slik dato, er at det ikke lenger betyr at årets Premier League-sesong må fullføres for enhver pris før en begynner å tenke på neste sesong.

Dersom det blir flere utsettelser av årets sesong, kan det bli knapt med tid for å fullføre årets sesong. På torsdag skal det også avgjøres hva som skal skje, dersom sesongen ikke kan ferdigspilles.

I Spania er det satt en «deadline» for å fullføre årets sesong 20. august. UEFA jobber med å få ferdigspilt Europa League og Champions League i løpet av august - og Premier League skal ønske å starte neste sesong kort tid etter at det er gjort.

Planen nå er at 2019/20-sesongen i England skal spilles ferdig i juni og juli, med FA cupfinale 8. august som en avslutning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]