TV-selskapene vil ikke gå med på en løsning uten nedrykk

TV-gigantene er ikke interessert i å betale for «meningsløse treningskamper».

4. mai 2020 kl 20.10 Arild Skjæveland

Diskusjonene og forhandlingene fortsetter mellom Premier League og TV-selskapene for å finne en løsning for de resterende 92 kampene denne sesongen.

For å forhindre at supportere samles, ønsker myndighetene og Premier League at alle kampene skal sendes direkte. Av de 92 kampene er det 47 kamper som etter planen skulle bli direktesendt. Det jobbes nå med en løsning for de siste 45.

Ifølge The Times vil Sky, BT Sport og Amazon Prime fordele de siste 45 kampene. Noen av kampene kan også komme til å bli sendt på YouTube-kanalene til TV-selskapene. En slik løsning vil med all sannsynlighet kun være tilgjengelig i Storbritannia - men vil gjøre at supporterne får sett alle kampene til lagene sine, uten å flokke til stadion eller samles i større grupper.  

Hele 11 millioner briter skal ha sett Champions League-finalen på BT Sports YouTube-kanal i juni i fjor.

Regjeringen skal være positiv til at det meste går på betal-TV.

Vil stille seg imot forslag om nedrykk

Minst én Premier Leauge-klubb skal ønske en løsning på sesongen der ingen lag rykker ned. Ifølge kilder i TV-selskapene som The Times har snakket med, vil de motsette seg et slikt forslag.

Ettersom Liverpool kun trenger seks poeng for å sikre seg ligagullet, vil en slik løsning uten nedrykksstrid gjøre at veldig mange kamper vil bli som «meningsløse treningskamper», dersom ingenting står på spill. Da vil TV-kontrakten ikke lenger være gyldig, ifølge avisen. Det er 762 millioner pund som står på spill dersom sesongen ikke blir fullført etter planen.

Det har ikke blitt spilt Premier League-fotball siden 13. mars. The Times skriver at målet nå er at det skal spilles fotball igjen fra 12. juni, med en avslutning tidlig i august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]