Flere klubber vil ha svar på hva som skjer om sesongen ikke blir fullført

Spørsmålet om hva som skal skje om sesongen 2019/20 ikke kan fullføres blir sentralt under møtet mellom Premier League og klubbene i morgen.

3. jun 2020 kl 21.20 Einar Kvande

Mirror forstår det slik at Premier Leagues plan er at det under torsdagens møte kun skal debatteres hva som skal skje om sesongen ikke kan fullføres, og at det ikke er tenkt at det skal holdes noen avstemning rundt dette.

Men flere Premier League-klubber skal kreve å få et svar på dette omstridte temaet allerede nå. Flere klubber mener at nedrykk vil være urettferdig dersom tabellen blir avgjort på poeng per kamp. De samme klubbene mener at det blir enda mer urettferdig dersom det ikke blir bestemt hva som skal skje før man setter igang med kamper igjen onsdag 17. juni. Flere klubber kan derfor komme til å kreve at man blir enige om dette under morgendagens møte.

Flere alternativer har vært nevnt, både poeng per kamp, og poeng per kamp der man tar hensyn til hjemme- og bortekamper, i tillegg til å droppe nedrykk. Men fotballforbundet insisterer på at de ikke kommer til å tillate at det ikke blir nedrykk.

Flere klubber ønsker å vite hva som vil skje om sesongen ikke kan fullføres, før de begynner å spille kamper igjen. De tror det blir vanskelig å komme til enighet etter at sesongen eventuelt blir stoppet for godt.

De fleste klubbene har ni kamper igjen å spille, men Manchester City, Arsenal, Aston Villa og Sheffield United har ti kamper igjen. I 2015 var Leicester på bunnen av Premier League-tabellen etter 29 kamper, men endte på 14. plass og ble ligamestere året etter. Dette brukes som argument for hvor fort ting kan endre seg av enkelte av klubber. 

Fem innbyttere er også omstridt

Fem innbyttere skal også opp til debatt under torsdagens møte. Noen av lagene på øverste halvdel av tabellen skal være mot dette, fordi de tror flere av deres argeste rivaler har sterkere tropper, og vil få en fordel av dette.

Mirror hevder også at antallet kamper som vil bli spilt på nøytrale baner kan være så lavt som to. Politiet på Merseyside, i Manchester og Newcastle har alle uttalt seg positivt om at klubbene i deres byer kan spille på sine egne stadionanlegg. Derfor kan det bli bare London-derbyene Tottenham v Arsenal og Tottenham v West Ham som blir spilt på nøytrale baner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]