Klopp vil fokusere på å gjøre hjemmeleksen sin når han ser Chelsea - City i kveld

Liverpool-manageren hevder at han ikke tenker på at Chelsea kan gjøre hans lag en tjeneste.

25. jun 2020 kl 18.36 Einar Kvande

Jürgen Klopp insisterer på at han har fremtidige oppgjør mot Manchester City og Chelsea i tankene når han ser kampen som kan gi hans eget lag ligatittelen i kveld. Dersom Chelsea tar poeng fra City blir Liverpool ligamestere allerede i kveld. Dersom ikke kan det hele bli avgjort på Etihad i neste uke.

– Jeg ser kampen, men ikke fordi jeg muligens kan feire etterpå. Vi møter City i neste uke, og vi skal også spille mot Chelsea senere. Derfor er det veldig viktig for meg å se denne kampen av flere grunner. Uansett hva som skjer i kveld så kan vi ikke påvirke det, så jeg har egentlig ingen interesse av akkurat det. Det som skjer, det skjer, siteres en filosofisk Liverpool-manager av Independent.

Liverpool leverte en forestilling et mesterlag verdig i 4-0 seieren over Crystal Palace i går kveld. 

– Jeg sa til spillerne at jeg ønsket å få levert den beste kampen bak lukkede dører noensinne. Jeg er ikke sikker på om dette var den beste for tomme tribuner, men det var den beste kontringspressingen jeg har sett bak lukkede dører.

– Vi scoret noen fantastiske mål. Det var viktig at vi ga dette signalet, og viste supporterne våre den respekten de fortjener. At vi kan spille slik som dette både når de er her, og når de ikke er her.

– Supporterne våre kan få oss til å nå utrolige høyder, og jeg har aldri savnet dem mer enn nå. Tenk om vi hadde hatt 55 000 på stadion, det ville ha vært utrolig. Men vi kan ikke ha det, så det var viktig at vi viste folket respekt. Det var det guttene gjorde, og jeg elsket det.

– Kvelden kunne ha vært bedre med folk på stadion. Dette var et viktig steg for oss. En sensasjonell fotballkamp, og jeg hadde elsket at alle hadde vært her. Men vi lagde en god kveld for dem uansett.

Hodgsons lag fant presset for intenst

Crystal Palace hadde ballen bare 26 prosent av kampen, og hadde ikke en eneste ballberøring i Liverpools straffefelt. Palace-manager Roy Hodgson var imponert over sin gamle klubb etter matchen.

– Vi visste det ville bli vanskelig å stå imot presset deres. De spiller med intensitet og styrke, og stiller motstanderen spørsmål hele tiden. Når vi omsider fikk tak i ballen, la de hardt press på oss, så vi klarte ikke å beholde den. Vi var under konstant press på midtbanen og i forsvarsrekka.

– Jeg synes vi holdt bra stand nesten helt til pause, men det andre målet ble avgjørende. Da var de i førersetet, og det tredje målet avgjorde kampen. Da hang vi i tauene resten av tiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]