Ligacupen kan bli spilt uten topplagene neste sesong

Det ser rett og slett ikke ut til å være plass i kalenderen.

19. jun 2020 kl 10.26 Arild Skjæveland

På onsdag kom UEFA med datoene for Champions League og Europa League denne høsten, og kampene kommer mye tettere neste sesong enn det vi tidligere har vært vant med.

Det gir ligacupen store problemer med å finne ledige datoer der storlagene kan være med, og ifølge Martyn Ziegler i The Times går det mot at topp sju-lagene vil stå over og utelates fra ligacupen neste sesong. 

Det er rett og slett ikke plass i kalenderen for de sju klubbene som skal spille Champions League og Europa League. Liverpool er som kjent kvalifisert for lengst til Champions League til høsten.

Ingen avgjørelse er tatt

Ifølge The Times vurderer English Football League (EFL) nå hva de skal gjøre, men har fortsatt ikke tatt noen avgjørelse. Det ser helt klart ut at turneringen vil spilles uten topplagene.

EFL vil ønske kompensasjon fra redningspakken fra Premier League. Et mer drastisk grep vil være å kansellere ligacupen neste sesong, men det vil gå utover inntektene til mange klubber nedover i divisjonene.

Et tredje alternativ vil være å la klubbene som spiller europacup bruke juniorlag, slik Liverpool gjorde i kvartfinalen mot Aston Villa i desember - men det ses på som et enda mer kontroversielt forslag. EFL skal være redd for at storklubbene i Premier League vil bruke dette som en mulighet til å trekke seg fra ligacupen hvert år de er involvert i Europa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]