Steven Gerrard mener Liverpool må bygge en statue av Jürgen Klopp

Liverpool-legenden er tydelig på at tyskeren bør hylles allerede nå.

16. jun 2020 kl 08.57 Jens Hapnes Rege

Steven Gerrard forlot Liverpool i 2015, etter å ha vunnet nesten alt med klubben. Legenden fikk aldri spilt under Jürgen Klopp, som kom til klubben i oktober 2015 da klubben var i en vanskelig situasjon. 

Siden den gang har tyskeren gjenreist laget fra Merseyside, og vil etter alle solemerker hente hjem den etterlengtede ligatittelen.

I et intervju med The Athletic sparer ikke tidligere Liverpool-kaptein Gerrard på rosen til den tyske treneren.

Verdens beste

– La meg bare si det med en gang, når vi sitter her og gjør dette intervjuet - jeg synes Jürgen Klopp er den beste manageren i verden.

– Etter å ha erfart livet som manager de siste to årene forstår man hvor vanskelig og utfordrende jobben er. Jeg har ingenting annet enn respekt for Jürgen.

– Måten han håndterer seg på, måten han har vært med meg, måten han gjør jobben sin på, måten han imøtekommer folk. Han har et hjerte og et hode, og det jobber bare for Liverpool. Han har kommet og har tatt klubben til det neste nivået. 

HJERTE: Det er ingen tvil om at Klopp har hjertet på rett sted.

HJERTE: Det er ingen tvil om at Klopp har hjertet på rett sted.

Legende

Gerrard mener Klopp bør få en synlig hyllest, på samme måte som legendene Bill Shankly, Bob Paisley og Kenny Dalglish har fått statuer eller tribuner oppkalt etter seg. 

– Jeg kjenner Jürgen, og han vil ikke ønske å bli satt i det selskapet. Jeg vet hvordan han er, han er jordnær og full av respekt. Når man ser på jobben han har gjort er det ingen tvil om at han fortjenere å bli nevnt i samme åndedrett som de trenerne. 

– Man må ta med i beregningen at når Jürgen tok over var ikke Liverpool i nærheten av å være det beste laget i landet, de var ikke engang i topp fire. Å komme til Liverpool når han gjorde, komme til det antallet finaler han har, levere den sjette Champions League-tittelen og det første ligamesterskapet etter 30 år...

– Etter min mening bør en som Jürgen bli belønnet nå. I fotball virker det av og til som om man må vente til folk blir eldre før deres prestasjoner blir skikkelig anerkjent.

– Jeg vet at eierne i Liverpool ikke vil la det skje. Når Jürgen leverer ligatittelen bør de allerede være i gang med å lage en statue av ham, avslutter Gerrard om trenerkollegaen. 

Søndag kveld kan Liverpool ta det neste steget mot den etterlengtede ligatittelen når de besøker Everton. Kampen starter 20.00 og sendes på TV2 og TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]