Klopp er ikke i tvil om at Gerrard hadde vært førstevalget blant tidligere Liverpool-spillere

Den tyske manageren forteller om å være på telefonen med Gérard Houllier samtidig som han møtte Steven Gerrard på gata.

9. mai 2020 kl 17.57 Kenneth Baraas

Liverpool er i gang med å gradvis gjenoppta treningen. Foreløpig er Melwood gjenåpnet for at tre og tre spillere kan oppholde seg på feltet, og i dagene som kommer kan flere viktige møter være med å avgjøre hvordan de fremtidige planene vil se ut. 

The Telegraph kunne i går melde at spillerne vil koronatestes på torsdag, og at klubbene vil utføre andre helsetester så snart resultatet blir klart - prøvesvarene antas å være klare på under ett døgn

Manageren innrømmer at savnet begynner å bli stort, etter å ha vært borte fra spillerne en god stund. 

– Helt skulle jeg ønske at jeg kunne gi dem en klem, forteller 52-åringen i et intervju med BT Sport

– Det er lenge siden jeg har sett spillerne, og jeg liker dem veldig godt. 

– Dog vil nok ikke det være tillatt, så vi sparer det til mye senere. Men vi må være profesjonelle fra første dag, vi må sjekke den individuelle statusen til spillerne, og så kan vi starte for fullt. 

Enkelt valg

Videre får Klopp spørsmålet om hvilken tidligere Liverpool-spiller han helst skulle hentet tilbake - i sin beste alder naturligvis. 

– Lett. Steven Gerrard, Stevie. Det er enkelt!

– Men han måtte arbeidet hardt (for å komme inn på laget), sier Klopp noe spøkefullt. 

– Den morsomme delen er at jeg har bodd samme sted som ham i fire og et halvt år og jeg har aldri møtt ham der, men etter nedstengningen har jeg sett ham seks eller syv ganger. Jeg går tur med hunden eller jogger, og han går tur med familien og slike ting, så vi har sett hverandre mer nå enn på de siste årene. 

– En dag snakket jeg med Gerard Houllier i telefonen og møtte Steven Gerrard samtidig, så det var ganske kult! Slike ting skjer kun i denne perioden, så noe positivt skjer også nå for tiden, avslutter Klopp. 

Steven Gerrard fortalte tidligere i uka, i et intervju med The Times, om inspirasjonen han fant ved å se ut av vinduet hver dag. 

– Jürgen kommer til å være den sprekeste manageren når fotballen kommer tilbake! Han løper forbi huset mitt på samme tid hver eneste dag, og kommer tilbake samme vei - så han jogger i minst en time av gangen. Jeg ser ham også når han er ute og lufter hunden, og ved å følge retningslinjene kan vi også snakke med hverandre fra avstand.

– Det å se Jürgen gir meg motivasjon. Det er alltid en positiv opplevelse for meg å møte på ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]