Klopp avslo landslagstilbud like før han signerte for Liverpool

Den tyske manageren svarte at ønsket var å dra til England.

7. mai 2020 kl 09.02 Kenneth Baraas

Etter sesongen 2014/15 var Jürgen Klopp ledig på managermarkedet, etter sin syv år lange periode i Borussia Dortmund. Tyskeren tok over Liverpool i oktober 2015, men den nåværende 52-åringen hadde muligheten til å dra over Atlanteren for et landslagseventyr. 

Tidligere generalsekretær i det meksikanske fotballforbundet, Guillermo Cantu, innrømmer at Klopp var ønsket som Mexicos neste landslagssjef like før manageren signerte for Anfield-klubben. 

– Jeg spurte gjennom en tredjepart om han ville være interessert i å trene det meksikanske landslaget, og svaret var: «Jeg setter pris på det, mange takk, men jeg har fremdeles mye å gjøre i klubbfotballen og jeg ønsker å dra til England», sier Cantu, ifølge Goal.

Dermed måtte meksikanerne lete videre, og de landet til slutt på Juan Carlos Osorio - som blant annet har vært assistenttrener i Manchester City mellom 2001 og 2005. 

– Hvis noen hadde sagt til meg før ansettelsen: «Treneren vil fullføre de tre årene med en seiersprosent på 70», da ville jeg takket ja 40 ganger på rad, sier Cantu om andrevalget. 

Ett mål var nok

Det at Klopp takket nei til blant annet Mexico og tok turen til Liverpool har gitt mange gleder for de røde supporterne. Det foreløpige høydepunktet kom i forrige sesong, da laget gikk hele veien i Champions League. 

I går ble Klopp intervjuet av BT Sports, og svarte følgende på hva han husker best fra kvelden. 

– Det fantastiske Divock Origi-målet. Det var ikke vår beste kamp, det var heller ikke Tottenhams beste kamp, forteller Klopp. 

– Vi trengte å akseptere at hvis vi ikke spilte på vårt beste, så måtte vi gjøre andre ting riktig for å vinne. Det var en finale, og det var en god lærdom for oss å finne måter for å vinne slike kamper som lå på gjennomsnittet rent prestasjonsmessig. 

– Jeg visste at Divocks mål var nok til å vinne den kvelden, det er det jeg husker best. Jobben var gjort, og jeg elsket det. 

SEIEREN I BOKS: Jürgen Klopp visste at Divock Origis mål skaffet Liverpool seieren.

SEIEREN I BOKS: Jürgen Klopp visste at Divock Origis mål skaffet Liverpool seieren.

Stor kveld

Etter flere finaler uten hell for Klopp, var det frykt for at det nok engang skulle ende uten sølvtøy. Men denne junikvelden gikk det endelig veien for den karismatiske manageren. 

– Det er en av de største kveldene i livet mitt, det sa jeg også etter kampen. 

– Lettelse var den umiddelbare følelsen etter kampen. Jeg hadde sympati for Mauricio (Pochettino). Jeg gikk til ham, ga ham en klem - og det som er underlig i en slik situasjon er at du er lykkelig, men bryr deg også om hvordan en annen person føler det. Fordi jeg visste nøyaktig hvordan han hadde det den kvelden. 

– Men de neste dagene var noen av de beste i livet mitt. Fordi det er så stort, det er så massivt. Jeg har forsøkt med forskjellige lag i finaler. Det å nå en finale er stort, men det er absolutt ikke det samme uten å vinne - så det ble et veldig, veldig spesielt øyeblikk, avslutter Liverpools manager. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]