Steven Gerrard ser ut vinduet hver dag for å finne inspirasjon. Der venter synet av Jürgen Klopp i full fart

Den tidligere Liverpool-kapteinen kjenner på positive følelser etter møtene med tyskeren.

7. mai 2020 kl 12.14 Kenneth Baraas

Den nåværende Rangers-manageren veksler mellom å oppholde seg i Liverpool og Glasgow. Familien bor fremdeles i hjembyen, selv om far i huset har kontor i Skottland. 

– Jeg forsøker å balansere familielivet når det er sesong. Klubben har forståelse for at jeg må besøke familien innimellom, og de har vært veldig støttende. Det er bare en del av det å være manager, en av de ofrene du må gjøre, forteller 39-åringen, i et intervju med The Times.

Sprek manager

Den skotske ligaen er også satt på vent, og Gerrard er dermed hjemme hos familien. Hver eneste dag kan han se ut vinduet, på samme tidspunkt, for å finne motivasjon. 

– Jürgen kommer til å være den sprekeste manageren når fotballen kommer tilbake! Han løper forbi huset mitt på samme tid hver eneste dag, og kommer tilbake samme vei - så han jogger i minst en time av gangen. Jeg ser ham også når han er ute og lufter hunden, og ved å følge retningslinjene kan vi også snakke med hverandre fra avstand. 

FORBILDE: Steven Gerrard finner stor inspirasjon i Liverpools suksessrike manager.

FORBILDE: Steven Gerrard finner stor inspirasjon i Liverpools suksessrike manager.

Selv om Gerrard kan bruke tid med familien og slå av en prat med Klopp, kjenner scouseren på savnet av fotballen. 

– Flertallet av managere kjenner på det samme. Vi ønsker å komme tilbake til å gjøre det vi elsker, men vi har forståelse for den situasjonen verden befinner seg i, og behovet for å være tålmodige. 

– Men det å se Jürgen gir meg motivasjon. Det er alltid en positiv opplevelse for meg å møte på ham.

– Hvis folk tror at jeg kommer til å forlate Rangers i nærmeste fremtid, som følge av min beslutning og at jeg ikke vil være der, så er den oppfatningen feil. 

– Jeg er svært stolt og glad for å være manager (i Rangers), og ønsker å utvikle klubben videre. Det har alltid vært en jobb der jeg må lære mens jeg går. Jeg har aldri trodd at alt ville falle på plass med en gang eller at alt skulle gå på skinner. 

Ulike sider

Den tidligere midtbanespilleren er inne i sin første managerperiode, og foreløpig er Gerrard fornøyd. 

– Jeg visste hvilken oppgave jeg tok. Hvis du stiller spørsmålet: «Er jeg en bedre manager etter tiden her, og er Rangers i en bedre posisjon nå?», så er svaret mitt ja. 

– Det tar alltid tid å komme tilbake til toppen. Jeg ser mye fremgang, jeg ser også at det er mye vi må forbedre. Men til syvende og sist er Rangers en klubb som skal vinne, ikke et lag som skal være i nærheten.

– Jeg er ikke en som forsøker å bryte ned spillerne. Selvfølgelig må man heve stemmen noen ganger. Noen ganger trenger troppen et spark bak og man må si sannheten. Andre ganger er det omvendt, med at spillerne trenger kjærlighet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]