– Det var utenfor vår villeste fantasi

Anfield har gitt mange magiske øyeblikk. 7. mai 2019 er en dato Liverpool-supportere trolig aldri vil glemme.

7. mai 2020 kl 10.30 Kenneth Baraas

Den kriblende følelsen av gåsehud. Tankene som jobber mot hverandre av ren glede og et forsøk på å forstå om dette faktisk er sant. Jubelbrølet og lettelsen. 

Det var nok slik mange røde supportere hadde det for ett år siden - enten man var på stadion eller fulgte dramatikken foran TV-skjermen. 

Jürgen Klopp hadde ledet sitt mannskap til semifinalen av Champions League, men alt gikk ikke etter planen i den første delen av semifinalen på Camp Nou. Til tross for mye godt spill, inkludert femten skudd på mål, var det en argentinsk magiker som ønsket å stikke kjepper i hjulene for Anfield-klubben. 

Lionel Messi & co. var effektive og hentet hjem en komfortabel 3-0-seier. Kanskje for komfortabel?

Motivasjonstalen

Det som skulle skje i returoppgjøret var det «ingen» som forventet, men skal vi tro manager og spillere var troen aldri helt borte. 

– Da vi forberedte oss til det andre oppgjøret, var lagpraten min veldig grei. Det var ikke noe Rocky denne gangen. Stort sett snakket jeg om taktikk. Men jeg fortalte dem også sannheten, har Klopp tidligere sagt. 

– Jeg sa: «Vi må spille uten to av de beste angriperne i verden. Verden utenfor sier også at det ikke er mulig. Og la oss være ærlige, det er sannsynligvis umulig. Men siden det er dere… siden det er dere, så har vi en sjanse.»

– Jeg trodde virkelig det. Det handlet ikke om deres tekniske evne som fotballspillere. Det handlet om hvem de er som mennesker, og alt de har overvunnet i livet. 

– Det eneste jeg la til var: «Hvis vi feiler, la oss feile på den vakreste måten.»

– Selvfølgelig er det lett for meg å si disse ordene. Jeg er bare han fyren som roper fra sidelinja. Det er mye vanskeligere for spillerne å faktisk gjøre det. Men på grunn av disse guttene, og på grunn av de 54 000 menneskene på Anfield, så gjorde vi det umulige. 

ENORM GLEDE: Jürgen Klopp mener spillertroppen hans er noe helt egent.

ENORM GLEDE: Jürgen Klopp mener spillertroppen hans er noe helt egent.

Selvsikker spillertropp

Dejan Lovren husker talen til sin leder noe annerledes. Ifølge kroaten lød kamptalen slik: 

«Vi gjorde det en gang mot Dortmund, vi kan gjøre det i kveld. Bare vis baller i kveld», skal den klare talen ha vært fra managere, ispedd med noen banneord. 

Jordan Henderson husker også minuttene før spillerne skulle ut på Anfield-matta for å gjøre det umulige:

– Han sa: «Hvis dette var noe annet lag, ville jeg sagt at det er umulig, men fordi det er dere, så har vi en liten sjanse.»

– Jeg følte på selvtilliten som det ga laget. Alle mann var 100 prosent påskrudd, selvsikre og ga alt på banen. Og vi klarte å få belønningen vår, har kapteinen sagt. 

Kvalitet i troppen

Joël Matip ble nylig intervjuet av Liverpools offisielle hjemmeside, og forsvarsspilleren forteller at laget hadde god tro på seg selv til tross for 3-0-tapet fra det første oppgjøret. 

– Vi tenkte: «La oss vinne denne kampen», men vi kunne ikke tenke i våre villeste fantasier hvordan det ville ende til slutt. 

– Vi visste at hvis vi finpusset litt på prestasjonene fra Camp Nou og satte sjansene våre, da var vi trygge på at vi kunne slå dem - men vi tenkte ikke særlig over resultatet. 

Hjemmelaget måtte stille uten både Roberto Firmino og Mohamed Salah i den fremre rekka. Stopperen trekker frem troppens kvalitet som en av hovedfaktorene til at det umulige ble mulig. 

– Selvsagt vil alle lag savne spiller som Bobby og Mo. Men vi hadde fremdeles nok spillere og mye kvalitet, og sammen kan laget utrette mye. Det gjør det ikke bedre når man hører: «Han er skadet, han er skadet…», men vi brukte bredden i troppen og gjorde det beste ut av det. 

TOMÅLSSCORER: Divock Origi bidro i fraværet av førstevalgene.

TOMÅLSSCORER: Divock Origi bidro i fraværet av førstevalgene.

– I pausen visste vi at vi kunne ikke slipp oss ned ett eneste prosent. Vi måtte gjøre mer, vi måtte gjøre de samme tingene, og alle måtte være påskrudd for å gripe denne sjansen. 

Gini Wijnaldum ble byttet inn i pausen og tilførte det lille ekstra til det røde mannskapet. 

– Etter det første målet til Gini, tenkte jeg: «Vi kan vinne denne kampen». Etter det andre, tenkte jeg: «Ok, i dag kan vi faktisk gjøre det helt store».

«Corner taken quickly»

En fantastisk forestilling ble toppet med et genialt trekk fra Liverpools høyreback. Trent Alexander-Arnold utnyttet at det spanske laget hadde tatt siesta, og tok en rask corner som Divock Origi kunne ekspedere videre inn i nettmaskene. 

Matip var treg med å komme seg inn i feltet, og forsvareren fikk dermed orkesterplass til scenene som utspilte seg.  

– Det var galskap. Jeg kunne ikke tro det. Jeg forsto ikke hva som skjedde for han (Origi) bare puttet ballen i mål. Jeg var litt forvirret, for å være ærlig. Men etter noen sekunder kastet jeg meg med i feiringen. 

– Det var ikke til å tro. Jeg vil si det er det beste øyeblikket i min karriere som profesjonell fotballspiller. Det å synge «You’ll Never Walk Alone» med fansen… helt fantastisk. Det er er noe jeg vil huske for alltid. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]