Robertson forventer ingen reprise av Barcelona-kampen

Videre avansement i Champions League står på spill, og venstrebacken er tydelig for hva som må til for å vinne.

11. mar 2020 kl 19.07 Kenneth Baraas

Liverpool-spillerne har gode minner etter møtet med spansk motstand forrige sesong. Den gangen fikk Barcelona smake på Anfield-magien, og de røde gikk på utrolig vis videre etter å ha ligget under 0-3 fra første oppgjør. 

– Jeg tror ikke det blir lignende Barcelona-kampen. Det er to svært ulike lag. Barcelona gikk ut for å angripe og forsøke å få målet som kunne føre til at vi måtte score fem mål, sier Andy Roberton, ifølge Liverpoolfc.com.

– Jeg tror Atletico vil utgjøre en trussel, angripe oss og forsøke å score, fordi de vet at de kan forsvare seg. De er veldig gode til å forsvare seg dypt. Det var veldig vanskelig å spille mot, vi ga de en tidlige ledelse (i Madrid), og de virket fornøyd med det. Det var vanskelig for oss å bryte dem ned, og at vi ikke hadde ett skudd på mål beviser det. 

– Vi må være mer giftige foran mål, vi må være skarpere i pasningsspillet og mye bedre til å skape sjanser. Forhåpentligvis setter vi en sjanse, og så kan vi fortsette derfra. 

Anfield kan bli avgjørende

Skotten trekker fram hjemmefansen som en av de viktigste faktorene som må være på plass i kveldens kamp. 

– Vi vet hvor vanskelig det vil bli, vi vet hvor gode de er, og vi må virkelig levere vårt aller beste for å klare dette. Vi forsøker alltid å være raskt ute av starblokkene, og det vet vi også at fansen reagerer positivt på. Når Anfield reagerer på det, så skaper det en fantastisk atmosfære. 

– Det er hva vi trenger. Vi trenger at alle er i samme humør som mot Barcelona, fordi fansen var fantastiske den kvelden. Vi trenger fansen denne gangen også, og vi må være på samme høyde - da tror jeg vi er gode nok til å vinne kampen. 

– Det gjenstår å se om det er nok, men jeg mener vi er gode nok til å vinne alle mulige fotballkamper - og det må vi vise. Vi må nullstille oss og ikke la dem frustrere oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]