Nå kan Barcelona fritt handle spillere fra Liverpool igjen

Michael Edwards sin utrolige Barcelona-klausul er nå foreldet.

21. mar 2020 kl 16.41 Einar Kvande

Da Barcelona ønsket å kjøpe Philippe Coutinho fra Liverpool i januar 2018 fikk Michael Edwards forhandlet seg frem til en utrolig klausul, i tillegg til overgangsbeløpet på 142 millioner pund.

Barcelona ville ha blitt nødt til å punge ut med 100 millioner euro (89 millioner pund) i tillegg til transferbeløpet dersom de hadde ønsket å kjøpe en Liverpool-spiller til før sommeren 2020. Nå, som vi er tre måneder inne i det nye året, kan vi slå fast at det tok katalanerne seg aldri råd til.

Avtalen trådte i kraft i det øyeblikket Coutinho satte navnetrekket sitt på kontrakten med Barcelona, og gjelder ut inneværende sesong. Nå er det usikkert når inneværende sesong blir avsluttet, og om dette vil påvirke når sommerens transfervindu åpner. Men avtalen var altså at dette skulle gjelde frem til transfervinduet sommeren 2020.

Benyttet tiden godt

Liverpool har benyttet tiden godt, vant Champions League i fjor og er regjerende verdensmestere. Anfield-klubben er dermed blitt en langt mer attraktiv klubb for de beste spillerne i løpet av de to årene som er gått siden Coutinho ble solgt, og Barcelona må nok grave dypt i lommeboka og bruke alle overtalelseskunstene i boka dersom de skal klare å lokke noen av Liverpools beste spillere til Camp Nou. Men det betyr ikke at de ikke kan prøve.

Virgil van Dijk, Sadio Mané og Mohamed Salah er blant spillerne som Barcelona har kastet lange blikk etter, og nå kan katalanerne sette seg til et eventuelt forhandlingsbord vel vitende om at de ikke trenger å betale 100 millioner euro ekstra for disse spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]