Ung keeper får skryt selv om han ikke har spilt førstelagskamp siden 28. januar

Huddersfields keepertrener Paul Clements mener at den utlånte Liverpool-keeperen Kamil Grabara har gjort det utrolig bra i Yorkshire-klubben.

21. mar 2020 kl 14.50 Einar Kvande

Kamil Grabara har ikke spilt for Huddersfield i Championship siden 28. januar, da han fikk en alvorlig hodeskade i en kollisjon med lagkamerat Chrstopher Schindler i bortekampen mot Hull City.

20-åringen startet sesongen som Towns førstekeeper, og utmerket seg i flere av kampene selv om Huddersfield startet sesongen med åtte kamper på rad uten seier.

Grabara var spesielt god i 1-1 kampen mot Queens Park Rangers og 2-1 tapet for Fulham i de første ukene av sesongen, og var den eneste Town-spilleren som oppnådde minst 7 av 10 mulige poeng på spillerbørsen til lokalavisen Examiner i samtlige av sesongens seks første kamper.

Tabber i kampene mot Millwall og Wigan kostet Huddersfields baklengsmål og poeng, og Grabara ble utsatt for en del kritikk fra supporterne etter disse to matchene. Men det legger ikke Clements særlig vekt på.

– Han har vært utrolig god

– I begynnelsen av sesongen holdt han oss inne i samtlige kamper. Han gjorde noen utrolige redninger like før pause i ligapremieren borte mot Derby for eksempel, uttaler keepertreneren til Huddersfields offisielle nettside.

– Vi fikk bare ikke de resultatene han hadde fortjent, da dette var en veldig dårlig periode for laget.

– Totalt sett har han gjort det bra. Han er ute av laget nå etter skaden han fikk, men han har vært utrolig god. 

– Rundt juletider var han sliten, men vi må huske på at dette var en 20-åring som hadde spilt 51 fotballkamper på et kalenderår, og det er mye fotball og mye press. Han har spilt seniorkamper for landet sitt, for oss og for sine tidligere låneklubber. Jeg har vært mer enn fornøyd med hans prestasjoner. Selvsagt vil det svinge litt for en ung keeper, og han vil gjøre feil nå og da. Kamil har gjort noen få, men kanskje ikke så mange som vi trodde at en ung keeper ville gjøre, så det skal han ha honnør for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]