Barcelona-kampen nominert til årets snuoperasjon

Liverpool er nominert til to priser og konkurrerer blant annet mot Andy Murray og Formel 1-laget til Mercedes.

15. jan 2020 kl 15.11 Kenneth Baraas

The Laureus World Sports Awards har eksistert siden 1999 og kårer hvert år de største idrettsprestasjonene i verden fra det foregående året. 

Roger Federer er den som har fått flest priser med seks, men i år kan Liverpool stikke av med hele to priser. De røde er nominert til årets lag, sammen med Mercedes´ Formel 1-lag, det sørafrikanske landslaget i rugby (herrer), Spanias herrelag i basketball, Toronto Raptors (basketball), og det amerikanske kvinnelandslaget i fotball.

Lewis Hamilton, sjåfør for Mercedes, vant sin sjette seier i Formel 1-sesongen, og hans lag vil trolig bli en tøff konkurrent for Liverpool, sammen med USA som briljerte i sommerens verdensmesterskap i fotball. 

STARTEN PÅ NOE UTROLIG: Fabinho feirer Liverpools første mål mot det katalanske laget.

STARTEN PÅ NOE UTROLIG: Fabinho feirer Liverpools første mål mot det katalanske laget.

«Corner taken quickly»

Den andre nominasjonen er for årets comeback. Det er Liverpools prestasjon i kampen mot Barcelona som ligger til grunnlag. Liverpool lå under 0-3 fra den første semifinalen av Champions League, men en magisk aften på Anfield skulle sikre finalebilletten. To mål fra henholdsvis Divock Origi og Gini Wijnaldum - og en et genialt slått hjørnespark av Trent Alexander-Arnold - skulle skape et av årets idrettsøyeblikk. 

I den kategorien stiller også Andy Murray, som gjorde skadecomeback etter en karrieretruende hofteoperasjon. Briten var i tårer etter å ha tatt sin første tittel, i European Open, siden skadeoppholdet. 

Øvrige kandidater: Nathan Adrian (USA - svømming), Sophia Florsch (Tyskland - motorsport), Christian Lealiifano (Australia - rugby), Kawhi Leonard (USA - basketball).

Lionel Messi er forøvrig eneste fotballspilleren som er nominert i kategorien årets idrettspersonlighet, ved siden av store navn som Eliud Kipchoge (maraton), Lewis Hamilton, Rafael Nadal (tennis) og Tiger Woods (golf).

Prisutdelingen tar plass i Berlin 17. februar, en periode hvor Jürgen Klopp og spillerne vil være fullt opptatt med det første møtet med Atletico Madrid i Champions League (18. februar).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]