Champions LeagueBayern München rundspilte Lampards mannskap, og Barcelona tok med seg godt resultat hjem fra Italia

Frank Lampards mannskap ble overkjørt på hjemmebane, mens Messi og hans Barcelona fikk med seg et godt resultat hjem fra Italia.

25. feb 2020 kl 22.54 Jens Hapnes Rege

Barcelona møtte Napoli i sin første sluttspillskamp i Champions League siden 4-0-tapet mot Liverpool i forrige sesongs semifinale.

Quique Setiens mannskap hadde ballen mest på San Paolo, men slet med å skape sjanser i den første omgangen mot Gennaro Gattusos mannskap. 

Etter 30 minutter satte Napoli i gang en fantastisk kontring etter at Junior Firpo mistet ballen. Ballen endte hos Dries Mertens på 16-meteren, og den belgiske angriperen sendte italienerne i føringen med et nydelig skudd i det lengste hjørnet. 

Etter pausen fortsatte Barcelona forsøket på å bryte ned Gattusos kompakte mannskap, og 12 minutter etter hvilen fikk de utligningen og et viktig bortemål. Ballen endte hos Antoine Griezmann etter godt angrepsspill, og franskmannen bredsidet ballen kontant i nettmaskene. 

Arturo Vidal ble utvist fem minutter før fulltid, men Napoli greide ikke utnytte overtallet. Barcelona fikk med seg et sterkt uavgjortresultatet og et viktig bortemål hjem til Catalonia. 

Bayern rundspilte Chelsea

Chelseas møte med Bayern München ble preget av godt angrepsspill og svakt forsvarsspill. 

I den første omgangen skapte begge lagene flere gode sjanser, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at det sto 0-0 til pause. Det var tydelig at dette var to lag som er bedre i angrep enn i forsvar. 

I starten av den andre omgangen dominerte Flicks mannskap kampen, og to kjappe mål fra tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry sørget for at Bayern ledet 2-0 før timen var spilt. 

De rødkledde fortsatte å styre kampen og et kvartet før full tid pyntet Robert Lewandowski ytterligere på resultatet. Det kanadiske stortalentet Alphonso Davies serverte polakken på sølvfat etter strålende forarbeid, og spydspissen gjorde ingen feil og økte ledelsen til 3-0.

Vondt ble til verre da Chelseas Marcos Alonso ble utvist ti minutter før slutt. 

Etter å ha hatt to engelske lag i forrige sesongs finale ser det betraktelig verre ut for britene i Europa denne sesongen. Liverpool, Tottenham og Chelsea ligger under etter de første kampene. Det blir spennende å se hva Manchester City kan utrette når de skal møte Real Madrid onsdag kveld. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]